Cu toate acestea, o adolescentă de 17 ani, din Brașov, de o frumusețe răpitoare, l-a făcut să uite de asprime și să iubească pătimaș. Este vorba despre Katharina , o săsoaică care l-a cucerit definitiv pe domnitorul Țepeș.

A fost dragoste la prima vedere, în iarna anului 1455, când Katharina se chinuia să care provizii pentru soldați. Părul blond, ochii albaștri și naturalețea feței l-au făcut să se îndrăgostească definitiv. Nu doar că a ajutat-o să ducă proviziile, însă, i-a spus că de acum înainte doar un bărbat are voie să o țină de mână: el, Vlad Țepeș.

Katharina i-a fost amantă timp de 20 de ani. Era cea mai răsfățată dintre femeile pe care le-a cucerit Țepeș. Istoricii spun că avut numeroase soții și idile, însă, pe niciuna nu a iubit-o ca pe Katharina. Nu a luat-o de soție, dar i-ar fi dăruit cinci copii.

A vrut să dea foc Brașovului. Iubita lui Țepeș, pusă la Stâlpul Infamiei

Frumoasa Katharina a intrat în atenția oamenilor, oricât s-a străduit să țină secretă relația cu Țepeș. Cu toate astea, a avut parte de răzbunarea soțiilor negustorilor pedepsiți de Vlad Dracula. A fost lovită, tunsă, dusă la Stâlpul Infamiei. Toate aceste lucruri l-au înfierat pe Țepeș și a vrut să incendieze tot Brașovul.

Istoricii spun că a recuperat una dintre cosițele Katharinei pe care a ținut-o sub pernă, ascunsă, până la moarte.

Katharina a fost singura femeie pentru care Țepeș a dorit să divorțeze, dar nu s-a putut. Nu a primit aprobare din parte lui Papa Pius II. A încercat și după sinuciderea soției lui, dar a fost arestat în Munții Piatra Craiului, de Matei Corvin, rege al Ungariei și principe al Transilvaniei. A ajuns în arest, pentru a nu cădea, de fapt, în mâinile turcilor și ale sașilor, relatează istoricii. După ce a petrecut 14 ani în detenție, Țepeș a revenit la conducerea țării o perioadă, apoi a fost ucis de turci în decembrie 1476.

Katharina a dorit să se sinucidă, s-a retras la mănăstire, iar cronicarii spun că a murit, de fapt, de inimă rea. Istoricii au consemnat că nu a mai trăit decât doi ani după moartea iubitului său, Vlad Țepeș.

sursă foto: AFI Brașov