”Guvernul Romaniei a aprobat un ajutor de 9 milioane de lei din fondul de rezerva bugetara a Guvernului pentru termoficarea din municipiul Timisoara. Am purtat mai multe discutii cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si am reusit sa conving autoritatile centrale ca societatea de termoficare si Primaria sunt intr-o situatie limita in care e nevoie de ajutor. Sper ca Primaria Timisoara are solutii pentru viitor si va lua masurile care se impun pentru evitarea unei situatii care sa puna din nou sub semnul intrebarii incalzirea populatiei”, a anuntat pe rețeaua de socializare Facebook Alin Nica, presedintele CJT.

Cu toate acestea, suma de bani de față nu va putea rezolva din păcate și problema datoriilor Coltern către furnizori, aceasta depășind suma de 80 de milioane de lei pe care treuie sa o plătească lui E.ON. însă, în total, datoriile curente sunt cu adevărat istorice întrucăt acestea se ridică la 320 de milioane de lei, către furnizorii de combustibil, de servicii, etc.

Din cauza datoriilor acumulate, primăria anunța în urmă cu doar câteva zile faptul că exită probabilotatea ca E.ON să închidă robinetul de apă caldă și încălzire, în Timișoara, însă, într-un final, furnizorul de gaz a acceptat încheierea unui contract pe o lună de zile, urmând ca acesta să fie prelungit până la sfârșitul lui ianuarie 2021, însă numai în eventualitatea cazului în care o parte din datorii va fi achitată.

Dominic Fritz a reacționat și el, tot pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după anunțul făcut de către președintele Consiliului Județean Timiș Alin, spunând că:

„Mă bucur că memoriile trimise la Guvern și discuțiile mele cu ministrul de finanțe, Florin Cîțu, au avut rezultate. Vom primi 9 milioane de lei din fondul de rezervă pentru COLTERM. Mulțumesc Guvernului și tuturor celor care ne-au susținut în demersurile noastre în ultimele săptămâni, de la Prefectură, la Consiliul Județean și Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă.
Banii vor ajuta COLTERM să cumpere materie primă ca să putem asigura apă caldă și căldură pentru timișoreni în următoarele săptămâni.
Dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiară, de redresare și de eficientizare și procesul acesta a început deja.
Deși administrația mea nu a creat situația critică în care a ajuns compania, avem răspunderea să ne asigurăm că timișorenii nu vor suporta, ei, consecințele. Și avem obligația să vorbim deschis despre acest elefant din cameră și să lucrăm la un plan pe termen lung care să transforme COLTERM într-o companie sănătoasă.
Ne vom asigura că această situație nu se va mai repeta„, a scris Dominic Fritz.