Oamenii legii au efectuat, la data de 26.01.2021, zece percheziții domiciliare pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Mureș și Bihor. Persoanele vizate erau suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism

La data de 26 ianuarie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud au efectuat un număr de zece percheziții domiciliare, pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Mureș și Bihor, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism, informează un comunicat de marți al DIICOT.

Suspecții au recrutat, conform informațiilor DIICOT, trei persoane vătămate minore și alte trei majore și le-au exploatat prin obligarea la practirea prostituției. Aceștia au constituit de fapt un grup infracțional organizat. Ei au fost activi din iulie 2020 și până în prezent.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie 2020 – prezent, mai mulți suspecți au recrutat, prin inducere în eroare și profitând de starea de vulnerabilitate, trei persoane vătămate minore și alte trei majore pe care apoi le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției”, precizează sursa citată.

Afacerea se pare că a prosperat în plin an pandemic. Suspecții puneau la dispoziția victimelor imobile pe raza celor trei județe pentru defășurarea ”celei mai vechi meserii din lume”, le transportau la locații, le asigurau protecția.

”În concret, aceștia au pus la dispoziția victimelor mai multe imobile în vederea practicării prostituției pe raza municipiilor Bistrița, Oradea și Târgu Mureș, transportându-le pe acestea la locații, asigurându-le protecția și însușindu-și în parte sau în totalitate sumele de bani obținute”, continuă sursa citată.

Perchezițiile au dovedit că informațiile deținute de către procurorii DIICOT nu sunt întâmplătoare sau eronate. Au fost ridicate sume de 69000 lei, 880 euro, 800 litri alcool, 450 pachete de țigări de contrabandă, telefoane mobile, autoturisme

Perchezițiile au dovedit că informațiile deținute de către procurorii DIICOT nu sunt întâmplătoare sau eronate. La domiciliul suspecților s-au găsit sume de bani, alcool și țigări de contrabandă, telefoane mobile și autoturisme.

”În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sumele de 69.000 de lei și 880 de euro, cantitatea de 800 de litri de alcool și 450 de pachete de țigări provenite din contrabandă, mai multe telefoane mobile și autoturisme”, detaliază sursa citată.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Mureș, BCCO Cluj și BCCO Oradea, al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, SAS Bistrița-Năsăud, IPJ Mureș, IPJ Bihor și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Mureș și IJJ Bihor precum și cu sprijinul altor specialiști. Cercetările în acest caz continuă până la stabilirea tuturor detaliilor.