Polițiștii din Cluj-Napoca au efectuat recent șase percheziții domiciliare. Ei au descins la domiciliul unor persoane bănuite de înșelăciune.

Polițiștii din municipiul Cluj-Napoca au efectuat șase percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune. Doi tineri, de 20 și 28 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind cercetați într-un dosar penal de înșelăciune, falsuri privind identitatea și uz de fals.

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au efectuat 6 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de înșelăciune, fals privind identitatea și uz de fals, în București, Râmnicu Vâlcea și în județul Argeș, precizează un comunicat al Inspectoratului de Poliție Cluj.

Informațiile inițiale și cercetări preliminare indică că, în perioada 31 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, cei în cauză ar fi indus în eroare persoanele vătămate, prezentând diferite anunțuri pe un site. Prin intermediul anunțurilor tinerii ar fi oferit spre închiriere cabane. Ei susțineau că aceste cabane se află în zone turistice din județele Cluj, Alba și Hunedoara, mai adaugă sursa citată.

Prejudiciul estimat cauzat este de aproximativ 23000 lei

Astfel sub pretextul închirierii cabanelor respective, aceștia ar fi încasat diverse sume de bani. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 23.000 de lei. Încheierea contractelor de închiriere a spațiilor de cazare s-a realizat sub identitate falsă tânărul. Principalul artizan pare a fi tânărul de 28 de ani.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat telefoane mobile, mai multe cartele de telefonie, laptop-uri și 2.000 de lei. Împotriva celor doi a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă în cauză pentru stabilirea întregii activități infracționale.

La nivelul întregii Transilvanii au fost raportate mai multe cazuri similare în ultimele luni. În special în zona intracarpatică cazurile de acest gen au fost în inflorescență încă din octombrie 2020. Încă din toamnă o parte a românilor au încercat să facă rezervări pentru potențialele lor vacanțe turistice. În mod firesc, din neatenție, unii dintre ei au căzut în mrejele acestor infractori apăruți de nicăieri. De asemenea și sesizările s-au înmulțit.