Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dorit să se asigure că în aceste zile de iarnă nicio persoană nu este uitată. Edilul a vizitat Centrul Social de Urgență, aflat în subordinea Primăriei, unde sunt cazate persoanele fără adăpost.

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dorit să se asigure că în aceste zile crâncene de iarnă oamenii sunt ajutați. El a vizitat Centrul Social de Urgență, aflat în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, care cazează persoane fără adăpost. Edilul a declarat că ”nimeni cu trebuie să doarmă sub cerul liber ! Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat !”

La Centrul de Social de Urgență din Cluj-Napoca capacitatea este de 50 de locuri. 24 dintre acestea sunt ocupate, iar 26 libere. La Centrul de Găzduire Temporară, de pe strada Oașului nr. 298, capacitatea este de 64 locuri din care 48 ocupate și 16 locuri libere. Există în total 114 locuri, dintre care 72 sunt ocupate, iar 42 libere pentru persoanele fără adăpost din Cluj-Napoca.

Emil Boc a realizat chiar o postare pe Facebook pe această temă în seara zilei de ieri. Inițiativa lăudabilă și mai puțin caracteristică pentru alți lideri liberali s-a răsfrânt pozitiv și în presa locală.

”Nimeni nu trebuie să doarmă sub cerul liber! Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!”, a spus Emil Boc

În postarea Facebook, Emil Boc spune: ”Nimeni nu trebuie să doarmă sub cerul liber! Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat! Vizită la Centrul pentru persoanele fără adăpost. Am vizitat azi Centrul Social de Urgență aflat în subordinea Primăriei. M-am asigurat că sunt suficiente locuri libere, ca nimeni, mai ales în aceste zile geroase, să nu doarmă sub cerul liber”.

Primarul a fost mulțumit de treaba făcută la centru și de condițiile găsite. ”Persoanele fără adăpost au asigurate condiții decente de locuire, igienă și hrană. Mulțumesc colegilor mei din Primărie, precum și asociațiilor și fundațiilor partenere pentru implicare și pentru sprijinul acordat. De asemenea, orice implicare a mediului privat este extrem de binevenita. Nu uitați, dacă puteți sa faceți UN BINE, nu ezitați sa îl faceți! Ceea ce pentru unii înseamnă foarte puțin, pentru alții înseamnă foarte mult!”, a mai transmis edilul.

Emil Boc a făcut un apel la solidaritate și a cerut implicarea comunității

Emil Boc a făcut un apel la solidaritate și a cerut implicarea comunității. ”Numai prin solidaritate putem reuși și să fim o Comunitate puternică! Dacă aveți informații despre oameni fără adăpost, vă rugăm să sunați la Poliția locală ( 0264/955) sau la Telefonul Primarului ( 0264/984) în vederea invitării acestora la Centrele sociale ale primăriei. Vă mulțumesc !”