O echipă de experţi şi aparatura medicală modernă au făcut posibilă salvarea a peste 1.000 vieţi în cinci ani de zile, la SJUB.

În ultima jumătate de deceniu, la secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, SJUB, echipa de neurologi a efectuat o serie de operaţii în premieră, oferind şansa la o viaţă normală sau au acordat chiar a doua şansă la peste 1.000 de pacienţi

Pentru intervenţiile chirurgicale, unitatea medicală a reuşit să atragă experţi în domeniu, mai ales în urma investiţiilor în aparatura medicală modernă şi performantă de care acum spitalul beneficiază.

SJUB – Şansa la a doua viaţă

Conform unui bilanţ al ultimilor cinci ani de zile efectuat pe secţia de neuro-chirurgie s-au realizat peste 1.000 de miracole în sala de operaţie, de la tumori craniene complexe ectirpate, la premiere medicale, redarea unei șanse la viață, sau oferirea unei șanse la o viață normală.

Concret, echipa de profesioniști neurochirurgi de la SJUB a efectuat 1.010 intervenții din  anul 2017 şi până în prezent.

1.010 operații de Neurochirurgie!

„Acesta este numărul impresionat la care a ajuns echipa de neurochirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, coordonată de medicul neurochirurg Andrei Farcaș-Rotariu, în perioada 2017-2021. Multe dintre aceste operații, cu un grad ridicat de complexitate, realizate în premieră în județul nostru, salvând vieți sau dând șansa la o viață normală.

Au fost extirpate tumori cranio-cerebrale, operații ce țin de patologia traumatică cranio-vertebrală, degenerativ-vertebrală, dar și vertebro-medulară.

Și n-am fi ajuns la această performanță fără voi, „îngerii în halate albe”, medicii specialiști veniți în județul nostru și fără investiții semnificative în aparatură ultraperformantă.

Mulțumim din suflet, medicilor neurochirurgi Andrei Farcaș Rotariu, Vasile Florin Leaț Savin, Horațiu George Chițac și tuturor cadrelor medicale ce le sunt alături, atunci când fac minuni.

La cât mai multe operații reușite, dragii mei! Vă sunt alături!

Continuăm investițiile neprețuite în oameni, pentru oameni!”, a transmis președintele CJ BN pe pagina sa de Facebook.