Peste 2000 de români nu s-au prezentat la administrarea rapelului. Florin Cîțu, prim-ministrul României a vorbit despre posibilitatea producerii vaccinului anti-covid în țara noastră.

Potrivit stirileprotv.ro, Florin Cîțu, premierul României a vorbit despre posibilitatea producerii vaccinului anti-COVID la ,,Institutul Cantacuzino”. Această decizie vine în contextul în care peste 2000 de români nu s-au prezentat la a doua programare de vaccinare, pentru administrarea rapelului.

Florin Cîțu atrage atenția asupra faptului că rapelul este important în vederea revenirii, cât mai curând posibil, la normal.

„La fel de uşor ca prima oară, deci fără niciun fel de problemă. Este foarte important să facem rapelul, toată lumea să înţeleagă că este important să facem şi al doilea vaccin, pentru că fără al doilea vaccin, tot ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba”, a spus premierul Forin Cîțu.

Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România

Sâmbătă, 6 februarie, a ajuns prima tranșă de vaccin de la AstraZeneca. Țara noastră a primit 81 de mii de doze. Premierul a vorbit despre posibilitatea producerii unui vaccin anti-COVID în România.

„Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare în urma unor întrebări, adresată Comisiei Europene, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta e varianta pe care mergem noi”, a precizat premierul României.

Referitor la vaccinul rusesc, Cîțu a spus clar că țara noastră nu va cumpăra niciun vaccin Sputnik V. România va primi 1,3 milioane doze de la compania AstraZeneca până la sfârșitul lunii martie. Sâmbătă, 6 februarie, pe la Vama Nădlac au ajuns primele 81 de mii de doze de vaccin.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite către centrele din țară.

Persoanele care vor să se vaccineze cu serul produs de AstraZeneca vor putea să se programeze din 10 februarie. Acesta poate fi administrat adulților cu vârste cuprinse între 18 ani şi 65 de ani.