Situația școlară nu poate fi finalizată, deoarece nu au fost prezenți la cursurile online. Cei mai multi dintre aceștia, 11789 sunt din mediul urban, unde există, totuși, conexiune la internet.

Familiile acestor copii au motivat că nu au dispozitive (tablete, laptopuri, pc) pentru a participa la orele on-line, dar adevărata problemă, spun cadrele didactice, este că după ce le-au primit, nu au fost prezenți online, invocând că nu se pot adapta acestui stil de predare.

Decizia pentru elevii absenți de la școala online

ISJ Brașov a menționat că din 84 274 de copii înmatriculați la unitățile de învățământ, 74 000 fac școală on-line, având dispozitive și conexiune la internet.

Alți 9372 de elevi nu au posibilitate să se conecteze în timpul cursurilor on-line.

Pentru aceștia, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis să se prelungească perioada pentru încheierea mediilor, cu patru, maximum opt săptămâni.

La nivel național, absenteismul școlar on-line e uriaș, peste 65 000 de elevi nu au făcut cursuri, iar în aceeași perioadă a anului trecut, când orele se desfășurau față în față cu profesorii, de la școală absentau doar 15 000.

Ministrul Cîmpeanu le-a transmis profesorilor să le încheie mediile chiar și cu două note.

Ore sâmbăta-decizia pentru elevii absenți de la școala on-line

Pentru ca elevii să nu rămână cu materia pierdută și cu situația școlară neîncheiată, ministrul Cîmpeanu vrea ca profesorii să vină sâmbăta la școala, să recupereze orele pierdute și să-i ajute pe elevi să încheie semestrul.

Pentru acest lucru, vor fi plătiți suplimentar.

Totul ar fi valabil, dacă situația epidemiologică o va permite.

Elevii defășoară cursuri online până la finalul lunii ianuarie. După vacanța semestrială, pe 8 februarie,  oficial începe semestrul al doilea, iar elevii și profesori s-ar putea reîntoarce la cursuri zonal, acolo unde rata de infectare cu Covid-19 este scăzută.

De asemenea, profesorii intră în a doua categorie de vaccinare anti-Covid, care va debuta la 15 ianuarie ac.