La examenul de Evaluare a elevilor din clasa a VIII-a, prezența la simularea probei scrise la Limba și literatura română a fost de 90,54%. Din cauza ratei incidenței mai mare sau egala cu 6 la mia de locuitori, 6.120 de elevi au fost absenți, informează Ministerul Educației.

„În baza datelor preliminare transmise de inspectoratele şcolare judeţene, au fost prezenţi 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susţină proba).

Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori”, precizează ministerul.

Evaluare Națională 2021- mai mulți elevi nu au putut susține examenul la Limba și Literatura Română

Luni, 29 martie, trei elevi au fost eliminați de la examen din județul Călărași pentru tentativă de fraudă. Un elev este din județul Timiș. În județul Neamț s-a înregistrat cea mai ridicată rată de participare, de 96,5 %.

În perioada 29 – 31 martie, Ministerul Educaţiei organizează simularea examenului de Evaluare Națioanșă pentru elevii clasei a VIII-a.

Elevii au susținut astăzi, 30 martie, proba la Matematică, a doua din cadrul simulării pentru Evaluarea Națională. Pe 31 martie elevii din partea minorităților naționale vor susține examenele în limba maternă.

Șeful Departamentului de Urgență vine cu precizări

Conform Ministerului Educației, elevii ce nu au putut fi prezenți la La examenul de Evaluare Națională datorită ratei de incidență peste 6 la mia de locuitori, le vor susține după încetarea măsurilor de carantinare din localitățile carantinate.

Raed Arafat a precizat că elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru  examenul de Evaluare Națională  şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document.