În urmă cu circa două săptămâni, în mediul online au apărut informații cu privire la intenția autorităților de a muta Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din actuala clădire.

Potrivit zvonurilor respective, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” și Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” (fostul Forestier)  ar urma să fie mutate la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă”.

În acele momente, conform inspectorului școlar general al școlii, Marius Gondor, se desfășurau anumite studii, subliniind faptul că „trebuie să găsim o variantă care să fie în regulă pentru toate părțile”.

„Momentan se fac niște studii, se iau în calcul niște scenarii. Nu am ce să vă spun, nu e nimic concret. Împreună cu primăria, că știți foarte bine, primăria este cea care decide rețeaua școlară, în discuție cu Inspectoratul Școlar, facem niște studii, să vedem cum ar fi cel mai bine. Trebuie să găsim o variantă care să fie în regulă pentru toate părțile, iar când se va găsi această variantă, va fi comunicată, desigur”.

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” dispune de o petiție online pentru a-și păstra actuala locație

Acum, personalul didactic, nedidactic și auxiliar din cadrul Liceului „Aurel Vlaicu” au inițiat o petiție online.

„Noi, semnatarii acestei petiții, considerând greșită decizia de a schimba locația unității noastre școlare, aducem următoarele observații și obiecții:

  • Susținem reformarea Învățământului Profesional și Tehnic din municipiul Arad, prin formarea unui liceu tehnologic puternic, folosind spațiile și baza materială existente la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu Arad, B-dul Decebal nr 31A.
  • Prin păstrarea locației, nu va fi necesară alocarea unor fonduri financiare enorme suportate de comunitatea locală: pentru construirea de clădiri noi, demontarea, mutarea și remontarea aparaturii și utilajelor din atelierele și laboratoarele care au fost amenajate cu mult efort la Liceul Aurel Vlaicu.
  • Spațiile existente sunt suficiente și adecvate acestui tip de învățământ, iar în condițiile în care s-au făcut investiții masive din partea sponsorilor și agenților economici parteneri, considerăm logic să păstrăm și să modernizăm ceea ce avem, nu să distrugem. Nu distrugeți baza materială a unei școli tehnice cu tradiție de 129 de ani!”, spun inițiatorii petiției.

Până la această dată au fost strânse în total nu mai puțin de 334 de semnături.