Părinţii elevilor unei clase a VIII-a a şcolii gimnaziale din judeţul Alba Iulia, au transmis în urmă cu câteva săptămâni un memoriu la Ministerul Educaţiei, prin care doresc să convingă autorităţile să nu desfiinţeze clasa de matematică-informatică din cadrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din municipiu.

Totodată, aceştia au elaborat şi o petiţie online pentru susţinerea cauzei, care a strâns până în prezent peste 400 de semnături.

Acţiunea de faţă a fost iniţiată ca urmare a precizării conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a anunţat contextul în care, în viitorul an şcolar, vor exista mai puţine clase de liceu faţă de anul curent.

”Solicităm cu interes  să se comunice public poziția oficială a Primăriei Municipiului Alba Iulia, a reprezentanților din Camera Deputaților și Senatul României, ai Județului Alba cu privire la propunerea de desființare a clasei de Matematică-Informatică intensiv informatică din cadrul Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, făcută de către IȘJ Alba”, susțin părinții elevilor.

Conform acestora, ”nu este normal ca o clasă de la cel mai performant colegiu din municipiul Alba Iulia să fie desființată. În sport NU este retrogradată echipa de pe locul I, numai în Educație!”.

Petiţie online cu 464 de semnături strânse pentru păstrarea clasei de matematică-informatică

Până în cursul zilei de luni, 15 februarie, această petiție online prin care se doreşte păstrarea clasei anterior menţionată, a reuşit să adune 464 de semnături.

În documentul respectiv, se precizează faptul că:

”Acest colegiu are un procent de promovabilitate la bacalaureat de peste 95% în fiecare an școlar”, ”este cel mai bine cotat din oraș, cu rezultate și performanțe deosebite, la toate profilurile și de asemenea există an de an o concurență la admitere, fiind prima opțiune a elevilor buni și foarte buni din zonă, ceea ce denotă calitatea actului educațional desfășurat de colectivul de cadre didactice din colegiu” și că ”în ultimii 14 ani numărul de clase propuse și realizate în cadrul colegiului a fost constant de 7”.

Conform părinţilor, aceştia nu au fost consultaţi cu privire la decizia de desfiinţare a clasei de mate-info, motiv pentru care cer Ministerului Educaţiei să le fie ascultată părerea.