Petrecere privată de majorat întreruptă de polițiști la Reghin

Poliţiştii din municipiul Reghin au întrerupt o petrecere privată de majorat organizată într-un restaurant. Ei au aplicat sancţiuni în valoare de 48.000 de lei, pentru nerespectarea HG nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, relatează Agerpres .

Intervenția a avut loc cu forțe speciale, iar la restaurant au fost identificate aproximativ 50 de persoane.

„Aseară (sâmbătă – n.r.), poliţiştii din Reghin s-au sesizat din oficiu că, într-un restaurant din localitate, are loc un majorat. La faţa locului s-au deplasat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş. Au fost identificate aproximativ 50 de persoane, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 48.000 de lei”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Petrecerea de majorat  nu a mai avut loc

Evenimentul privat a fost întrerupt, iar petrecerea nu a mai avut loc.

În ultimele zile activitatea polițiștilor mureșeni a condus la sancțiuni privind nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a COVID-19. Un alt comunicat, din 11.02.2021, al IPJ Mureș, prezintă o situație la nivel județean din acest punct de vedere.

140 societăți comerciale verificate, peste 240 de mijloace de transport persoane și peste 1685 de persoane legitimate de polițiști

”În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 140 de societăți comerciale, peste 240 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.685 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 1766 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.750 de lei, astfel:

– 138 de sancţiuni, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 26 de sancțiuni, persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

-2 măsuri pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ”, precizează comnicatul .