Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara vrea să înalțe trecerile de pietoni din Timișoara și să le suprailumineze

 

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara vrea să înalțe trecerile de pietoni din Timișoara și să le suprailumineze. Planul lui Dominic Fritz este să ridice zebrele la același nivel cu trotuarul. Nu toate trecerile de pietoni din oraș, ci doar pe cele periculoase. Vrea să schimbe și componența Comisiei de Circulație,relatează Tion.ro .

Numărul mare de accidente produse pe trecerile de pietoni l-au determinat pe primarul Dominic Fritz să amintească despre planul personal. El dorește să aducă spre zero accidentele în care sunt implicați pietoni sau bicicliști la Timișoara, până în 2030. Practic, primarul Timișoarei vrea să înalțe trecerile de pietoni și să le suprailumineze.

Despre iluminarea suplimentară a acestora a vorbit și fostul primar al orașului, în primăvara lui 2019. În acea toamnă, reprezentanții primăriei au reușit să monteze lumini extra la două zebre: una pe Calea Buziașului, prima după sensul de la AEM, iar alta în dreptul străzii Liniștei. A fost prezentată și o listă cu 16 treceri de pietoni, care sunt mai puțin vizibile din autoturisme și în zona cărora au loc frecvent accidente de circulație, mai relatează sursa citată.

Vor fi implicați și polițiștii rutieri pentru a face filtre în zonele cu probleme

Se vor lua cu prioritate primele măsuri și se va ține legătura și cu reprezentanții Poliției Rutiere să facă filtre în zonele cu probleme.

„A fost lovit un pieton de mașină pe trecerea de pietoni, pe Calea Buziașului. Pe mine mă întristează astfel de știri, pentru că sunt conștient că astfel de accidente sunt simptome ale unei infrastructuri care nu este construită pentru a proteja sănătatea pietonilor, ci doar pentru a da libertate mașinilor și cred că asta trebuie să se schimbe.

Noi vom publica un program de acțiune pentru siguranță în trafic pentru pietoni și bicicliști. Avem această acțiune pentru ca până în 2030 să nu mai fie astfel de accidente. Noi vom investi în suprailuminarea trecerilor de pietoni, vom investi în ridicarea trecerilor de pietoni, adică a zebrelor, și vom lucra și cu Poliția Rutieră să înceapă să facă filtre pentru a controla respectarea priorității pentru pietoni și bicicliști de către șoferi”, a declarat, joi, Dominic Fritz.

Până în 2030 se dorește ca să se înregistreze 0 victime pietonale la Timișoara

Dominic Fritz scoate de la sertar planul de adaptare a infrastructurii rutiere astfel încât niciun biciclist și niciun pieton să nu mai moară pe străzile din Timișoara până în 2030.

„Cu siguranță acest program, în momentul în care avem bugetul de investiții pentru anul 2021, va avea și o alocare bugetară și în următoarele luni sper că vom putea să vedem și primele rezultate. Vom începe în jurul unor școli, pentru a asigura drumul la școală al elevilor. Pe de altă parte, avem o analiză a celor mai periculoase treceri de pietoni și vom interveni prioritar acolo”, a mai spus Dominic Fritz.