Pilotul sătmărean Mani Gyenes se întoarce acasă învingător. Participarea în cea de a 43-a ediție a Raliului Dakar părea imposibilă după accidentarea din iunie 2020

Pilotul sătmărean Mani Gyenes se întoarce acasă învingător. Participarea în cea de a 43-a ediție a Raliului Dakar părea imposibilă după accidentarea din iunie 2020, acum însă pilotul sătmărean se întoarce acasă cu două trofee, unul chiar la cea mai dură clasă din raliu – Original Malle Moto (fără asistență tehnică), relatează satmareanul.net .

Mani s-a bucurat în aventura sa de tot sprijinul familiei, prietenilor, colegilor. De asemenea, au contribuit și sponsorii Autonet Import, Varta, Vectra Racing, Schlemmer și KTM Center.

Raliul Dakar 2021, a doua ediție găzduită de Arabia Saudită, a debutat pe data de 3 ianuarie în Jeddah. După 12 etape și aproape 8.000 de kilometri parcurși, Mani Gyenes a revenit în orașul de pe malul Mării Roșii, pe 15 ianuarie.

Raliul Dakar este foarte renumit. El este cunoscut drept cea mai dură provocare, ce ține de anduranță, din motorsport. Anul acesta, chiar s-a dovedit că devine și din ce în ce mai dificil de la o ediție la alta. Comparativ cu 2020, când raliul s-a desfășurat pentru prima oară în Peninsula Arabă, în 2021 navigația a fost mai dificilă. Roadbook-urile au fost înmânate în toate zilele cu 20 de minute înainte de start. Au fost explorate zone noi și traseul a avut mai multe dune. Multe porțiuni au fost cu iarba cămilei și piatră, foarte multă piatră. De la dune mari, dune sparte, dune cu piatră la bază, ueduri, podișuri cu trasee extrem de rapide cu nisip și piatră, canioane și stânci, la munții din nord, traseul a fost un mix foarte solicitant, mai precizează sursa citată.

Emanuel Gyenes a participat la Raliul Dakar pentru a 11-a oară. Principalul său obiectiv a fost să ajungă la finiș, având în vedere accidentarea suferită în iunie 2020

Emanuel Gyenes a participat la Raliul Dakar pentru a 11-a oară. Principalul său obiectiv a fost să ajungă la finiș, având în vedere accidentarea suferită în iunie 2020. Concurând la clasa fără asistență tehnică, sătmăreanul a trebuit să își pregătească singur motocicleta, după fiecare etapă. Nopțile dormite în cort, uneori și la 5 grade C°, au fost urmate, în 90% din situații, de treziri în jurul orei 4 dimineața.

Parcursul lui Mani Gyenes a fost unul impresionant și de această dată. Mani a reușit să încheie raliul pe locul 2/II la Malle Moto, clasă pe care a și câștigat-o de altfel anul trecut, să fie pe locul 2 la clasa Maraton (a câștigat această clasă în 2011 și 2015). A trecut linia de sosire pe locul 23, în clasamentul general al categoriei Moto.