O parte din mobilierul urban aflat de-a lungul pistei de biciclete de pe Dealul Mamut din judeţul Alba Iulia a fost vandalizat. Este vorba de multiple elemente din lemn incendiate, precum şi de bănci rupte, pubele de gunoi distruse sau suporturi de biciclete călcate în picioare.

Astfel, una dintre cele mai frumoase trasee din ţara noastră destinată cicliştilor sau pasionaţilor de mişcare în aer liber a fost parţial distrusă.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, cu proxima ocazie vor fi demarate lucrările de restaurare şi înlocuire a elementelor din lemn distruse.

Imagini deplorabile

Ceea ce înainte era o privelişte frumoasă, în momentul de faţă o simplă plimbare pe „Transalpina de Mamut„, revoltă pasionaţii de ciclism sau jogging care pot observa distrugerile mobilierului urban.

Alte distrugeri pe Dealul Mamut

Având în vedere situaţia de faţă, reamintim faptul că la începutul lunii noiembrie a anului trecut, vandalii au procedat la incendierea unei bănci care se afla în zona unui loc de joacă destinat copiilor.

De asemeneea, în aria respectivă, a mai fost incendiat şi un stâlp din lemn al unui foişor, fiind astfel distrus aproape în totalitate. Din cauza avariei, acum acoperişul foişorului se poate prăbuşi în orice moment.

„În cel mai scurt timp vom începe reparațiile și înlocuirea elementelor din lemn distruse, dar și vopsirea și lăcuirea întregului mobilier urban care a suferit în urma expunerii la intimperii.

Este un volum de muncă foarte mare, întrucât aceste lucrări trebuie realizate pe întreaga lungime de aproximativ 5,5 km a traseului. Toate acestea vor fi făcute împreună cu colegii din primărie, de la serviciile care au atribuții în acest sens.

Un calcul preliminar ne arată că în acest fel economisim undeva între 30% și 40% față de cazul în care lucrările ar fi fost realizate în mod externalizat”, a scris viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, pe pagina de Facebook.