„Litoralul Vestului” se pregătește intens pentru noul sezon estival, cu o parcare de 286 de locuri, nisip nou, leanderi și palmieri.

Astfel, turiștii vor fi așteptați pe plaja de la Ghioroc cu nenumărate facilități anunțate de către administrația județeană.

„Primăria comunei Ghioroc și Consiliul Județean Arad pregătesc deschiderea sezonului estival! A fost adus nisip nou pe plajă și se pregătește instalarea unui parc de distracții pentru copii. Anul acesta, alături de palmieri vor apărea și leandri pe plajă.

Consiliul Județean a alocat anul acesta comunei Ghioroc suma de 3,4 milioane lei pentru dezvoltare, incluzând aici și extinderea parcării plajei cu încă 286 de locuri”, a transmis Iustin Cionca, președintele CJA.

Consiliul a mai precizat și faptul că în momentul de față lucrările sunt în plină desfășurare și cu toate că, de regulă, deschiderea sezonului are loc pe data de 1 mai, în acest an acesta se va deschide numai atunci

„când evoluția medicală ne va permite”. „Terasele stațiunii de interes local Ghioroc sunt deja deschise, dar cu respectarea restricțiilor legale. Se muncește acum și la curățenie, dar și la un nou debarcader unde vor fi amplasate hidrobicicletele”, a mai spus Cionca.

Palmieri pentru un ambient exotic

Luând cuvântul, Corneliu Popi Morodan, primarul comunei, a spus că înainte de 1 mai, pe plaja Ghioroc, se vor replanta mai mulți palmieri pentru a se asigura un ambient exotic pe malul lacului.

„După sărbători avem programate și alte lucrări cerute de turiști. Astfel în parteneriat cu Consiliul Județean Arad se va asfalta și o parte din drumul de acces spre camping. Anul acesta vom avea și un parc de distracții cu carusele, mașinuțe și alte jucării destinate copiilor”, a declarat primarul de la Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Consiliul Județean Arad a evidențiat faptul că „stațiunea de interes local Ghioroc este un pariu câștigat al Consiliului Județean Arad” precizând că

„la insistența președintelui Iustin Cionca, pentru că a crezut în potențialul turistic al Ghiorocului, consilierii județeni au alocat primii bani pentru amenajarea plajei în anul 2017 (până atunci, aceasta s-a dezvoltat natural)”.

Începând de atunci, în fiecare an s-a realizat o serie de investții ajungându-se la o cifră de peste 130.000 de turiști, în 2019, înaintea debutului pandemiei.

În urmă cu un an, Ghiorocul a fost declarat stațiune de interes local.

Porțile campingului deschise din 1 mai

În ciuda faptului că sezonul estival depinde de restricțiile epidemiologice, porțile campingului vor fi totuși deschise pentru turiști, odată cu data de 1 mai.

„Pentru camping Primăria a cumpărat deja dotările necesare dar și mai mulți leandri, pentru a înfrumuseța zona”, spun autoritățile.