O platformă culturală online dedicată copiilor a fost lansată cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, de o asociaţie din Arad. Evenimentul a fost posibil cu ajutorul unei finanţări de la Ministerul Culturii

O platformă culturală online bucură copiii din Arad. Platforma “Fabrica de cultură pentru copii” a fost lansată de ”Asociaţia Pro Fortuna”, cu ajutorul unei finanţări de 35.000 de lei primite de la minister.

Pe platformă vor fi postate programe artistice în care sunt implicaţi copii, de la piese de teatru la recitaluri de muzică sau poezie. În jur de o sută de copii au spus online poezii. O parte din înregistrările video pot fi deja vizualizate pe platforma www.fabricadeculturapentrucopii.ro.

Centrul Municipal de Cultură Arad este partener în acest proiect, oferind o parte din suportul logistic.

”Platforma va fi gazda a opt spectacole și a șase ateliere de creație”, a spus președinta asociației, Paula Bulzan

“În următoarea perioadă, platforma va fi gazda a opt spectacole şi a şase ateliere de creaţie. Vom organiza şi un concurs de creaţie de artă plastică. Vom prezenta online spectacole cu tradiţii din diverse localităţi ale ţării”, a declarat preşedintele asociaţiei, Paula Bulzan.

“Ne dorim să încurajăm educaţia artistică, promovând astfel participarea la activităţi culturale, precum şi valorificând potenţialul tehnologiilor digitale în asigurarea accesului la cultură. De asemenea, dorim să promovăm educaţia şi formarea cadrelor didactice şi a altor profesionişti în direcţia stimulării creativităţii în rândul copiilor şi tinerilor.

Nu în ultimul rând, prin acest proiect ne propunem să descoperim, să încurajăm şi să promovăm tinerele talente creative din sfera culturală. Să promovăm accesul la noile tehnologii. Inclusiv pentru tinerii cu mai puţine oportunităţi, să oferim modele de educaţie artistică tinerei generaţii”, a mai spus Paula Bulzan.

Website-ul ”Fabrica de cultură pentru copii” este modern și atrăgător

Web-site-ul ”fabricii de cultură pentru copii” este modern și atrăgător. La secțiunea ”Despre noi” putem afla o interesantă prezentare:

” „Fundația“ proiectului a fost finalizată în 8 ianuarie 2021, când Ministerul Culturii a aprobat finanțarea proiectului „Fabrica de cultură pentru copii“, cu următoarele activități: crearea unui website denumit www.fabricadeculturăpentrucopii.ro.Organizarea unui concurs de recitare poezii online, postarea online a 7 spectacole pentru copii și a 7 ateliere de creație pentru copii.Organizarea unui concurs de creație de artă plastică online și prezentarea online a unor spectacole cu tradiții din diverse localități ale țării.

Prin acest proiect ne propunem să încurajăm educația artistică și culturală, promovând astfel asistarea și participarea la activități culturale. Să valorificăm potențialul tehnologiilor digitale de a contribui la asigurarea accesului la cultură;

De asemenea, dorim să promovăm educația și formarea cadrelor didactice. Dar și a altor profesioniști în direcția stimulării creativității în rândul copiilor și tinerilor;

Nu în ultimul rând, prin acest proiect ne propunem să descoperim, să încurajăm și să promovăm tinerele talente creative din sfera culturală. Să promovăm accesul la noile tehnologii, inclusiv pentru tinerii cu mai puține oportunități, să oferim modele de educație artistică tinerei generații”.