Poliția Rutierp a desfășurat duminică, 29 noiembrie, o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză în municipiul Târgu Mureș.

„Au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, dintre care 102 pentru viteză, 2 pentru nerespectarea Legii 55/2020 și 17 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculate”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Polițiștii rutieri mureșeni le recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze temeinic despre condițiile meteo și despre starea drumurilor.

„Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei). Nu bruscați comenzile și folosiți cu preponderență frâna de motor. În zilele cu ploi, lapoviță sau ninsoare, acționați din timp ștergătoarele de parbriz. Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului, pe drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite”, se mai menționează în comunicat.