Recent, tema cu privire la stabilirea direcţiilor de colaborare dintre USR PLUS şi PNL Arad a fost reluată de către reprezentanţii celor două formaţiuni.

Conform preşedintelui USR Arad, Răzvan Anghel „în ultima săptămână au fost reluate întâlnirile dintre reprezentanții USR PLUS și PNL, care au avut ca obiect modul în care cele două formațiuni vor colabora în plan local”.

La discuţiile de faţă au luat parte președintele USR Arad, Răzvan Anghel, iar din partea PNL Arad – președintele organizației județene, Gheorghe Falcă, președintele CJA, Iustin Cionca şi primarul Aradului, Călin Bibarț.

Declaraţiile lui Răzvan Anghel

Preşedintele USR PLUS Arad a făcut în cadrul discuţiilor, următoarele afirmaţii:

„În urma alegerilor, reprezentăm a doua forță politică din municipiul și județul Arad și totodată în coaliția care susține guvernul în funcție. USR PLUS controlează câteva portofolii deosebit de importante, precum cel al Transporturilor, Sănătății sau Fondurilor europene, care pot să vină în ajutorul comunității noastre. Este evident că vom da tot sprijinul de care este nevoie pentru acele proiecte care vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor din municipiul și județul Arad.

Trebuie însă să fie proiecte serioase, realizate cu consultarea specialiștilor și nu în ultimul rând a cetățenilor. Istoricul unor proiecte precum stadionul UTA ne impune să fim foarte atenți și selectivi. Vom insista cu precădere pentru implementarea proiectelor pe care le-am propus alegătorilor și pentru care aceștia ne-au acordat votul: un nou spital municipal, modernizarea tuturor școlilor, revitalizarea ștrandului, aducerea cetății în circuitul civil, parcări pentru un trafic eficient și multe altele. Am fost aleși tocmai pentru că locuitorii își doresc o nouă abordare.

Oamenii au înțeles că nu se poate construi fără seriozitate și responsabilitate. În administrație avem nevoie de profesioniști, de oameni care să ofere soluții viabile și care să facă mai multă administrație și mai puțină politică.”