Conflictul dintre reformiștii liberali și președintele PNL, Ludovic Orban continuă

Conflictul dintre reformiștii liberali și președintele PNL, Ludovic Orban continuă. Deși conflictul părea să răbufnească fără menajamente, ieri declarațiile de ambele părți au fost mai moderate. Luările de poziție sunt pro și contra. De asemenea, PNL Bistrița-Năsăud a adoptat o rezoluție prin care își exprimă susținerea față de președintele PNL.

Recent, Biroul Politic Județean al organizației PNL Bistrița-Năsăud a adoptat prin vot o rezoluție prin care își exprimă susținerea față de președintele partidului, fostul premier Ludovic Orban, potrivit publicației locale TimpOnline .

PNL Bistrița îl susține pe Ludovic Orban. Poziționarea lor este în contrast cu cea a lui Robert Sighiartău, secretar general al PNL și deputat de Bistrița

Poziționarea organizație județene e în contrast cu cea a lui Robert Sighiartău, secretar general al PNL și deputat de Bistrița. El a cerut împreună cu Rareș Bogdan demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului.

În același timp. organizația județeană îi atrage atenția lui Sighiartău, fără a-l nominaliza, că problemele interne trebuie discutate în interiorul partidului.

“Recunoaștem rezultatul alegerilor de la Congresul PNL din iunie 2017, iar asemenea rezultate nu pot fi schimbate decât tot în urma unui congres. În consecință, îl susținem pe președintele partidului, dl. Ludovic Orban. Totodată, le recomandăm tuturor colegilor noștri să discute problemele de natură internă doar în forurile statutare”, este textul rezoluției, potrivit comunicatului semnat de președintele organizației județene, Ioan Turc. Între Sighiartău și șeful organizației județene a PNL, Ioan Turc, există o oarecare relație de rivalitate.

Rareș Bogdan a precizat că regretă că a spus despre Ludovic Orban că ,, i s-a umflat capul” și că a folosit un limbaj ce nu-l caracterizează. În același timp însă, el și-a menținut poziția critică la adresa președintelui PNL. Ludovic Orban a avut prima luare de poziție marți referitor la atacurile asupra lui din interiorul PNL. El a opinat că problemele interne ale partidului nu se discută sau dezbat, de regulă, în spațiul public.