S-a întâmplat după ultima negociere, când sorții au decis ceva ce părea bătut în cuie: funcția de Avocat al Poporului să fie a liberalilor, iar Augustin Zegrean era susținut și de PNL Cluj.

Numai că, planurile sunt acum altele. Potrivit unei informații în exclusivitate, oferită de evz.ro, Orban s-a reorietentat.

A lăsat funcția de Avocat al Poporului partenerilor de coaliție, celor de la USR PLUS.

Este dornic ca PNL să obțină funcția de preșesinte al Autorității Electorale Permanente(AEP)

Favorit pentru acest post este Marian Muhuleț., notează evz.ro. La acest moment este vicepreședinte al AEP.

PNL Cluj  „ fierbe”.  Avocatul Poporului tot din Ardeal, dar nesusținut de PNL

În ceea ce privește funcția de Avocat al Poporului, revenită acum USR PLUS, Peter Eckstein Kovacs are șanse să le ocupe. Este fost senator UDMR, avocat de profesie, popular în județul Cluj Napoca.

Cu alte cuvinte, UDMR nu a ratat prea mult nici la această negociere. Liderii maghiari își susțin oamenii din comunitate.

Cu toate acestea, reprezentanții PNL Cluj spun că din punct de vedere politic nu este onest. Spre exemplu, în viziunea lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, Orban tot nu înțelege realitatea Transilvaniei.

Citește aici care a fost miza pentru Prefectura Cluj 

” Aici nu este vorba despre UDMR. Nu am o problemă cu UDMR, ci cu modul în care s-a negociat. Conducerea centrală a PNL nu a înțeles cum funcționează Ardealul, care sunt necesitățile Ardealului.

Voi continua din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean să lupt pentru oamenii acestui judeţ. În  prezent analizez posibilitatea, în şedinţa din martie a forului judeţean, a schimbării vicepreşedintelui UDMR de la Consiliul Judeţean”, a spus Tișe,  pentru Ziua de Cluj.

Ambele funcții sunt râvinite, însă, după ce a anunțat că va candida la președinția României, Orban a arătat mai mult interes pentru AEP, insituție care se ocupă de organizarea alegerilor.