Poiana Brașov – sezonul de schi deschis de la 1 ianuarie 2021

Încă din prima zi a anului 2021, de la ora 9.00, în Poiana Brașov s-a deschis sezonul de schi. Vor fi practicabile 4 dintre pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, anunță brasovulmetropolitan.ro. Se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Nu se va putea coborî până în stațiune, așa că schiorii vot trebui să ia telegondola până la bază.

„ Se va putea schia în partea superioară a masivului Postăvarul. Din păcate, temperaturile pozitive, lipsa ninsorii, ne-au adus în această situație, de a nu putea deschide întreg domeniul schiabil. Facem un apel la schiori să păstreze distanța în zonele de așteptare de la telegondolă și, mai ales, la telescaunul Ruia. Timpul de așteptare va fi același, păstrarea distanței va însemna păstrarea sănătății. În măsura în care ne va ajuta și vremea, măcar temperaturile să fie negative, vom continua pregătirea pârtiilor, astfel încât să putem deschide așa cum trebuie întreg domeniul schiabil“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Amenajarea pârtiilor – o adevărată provocare

Starea celor patru pârtii este relativ bună, în condițiile în care în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi pozitive, chiar și de + 12 sau + 14 grade Celsius și au lipsit precipitațiile. Amenajarea pârtiilor a fost foarte dificilă și s-a lucrat într-un ritm susținut pentru a fi posibilă deschiderea acestor patru pârtii cu un strat de zăpadă este de aproximativ 30 de cm grosime în partea superioară a masivului Postăvarul, însă peste 90% din cantitatea de zăpadă de pe pârtii provine din zăpadă artificială. Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total trei puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.