Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a transmis un comunicat despre o acțiune amplă a forțelor de ordine în cinci județe. Au fost mobilizate efective semnificative ale mai multor inspectorate județene și ale Serviciilor pentru Acţiuni Speciale. Poliția desfășoară acțiuni de percheziție la 23 de locații.

„ În această dimineață, 82 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov,cu sprijinul a 54 de polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău, Vrancea, Botoșani și Suceava, alături de luptători ai Serviciilor pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează 23 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de ”furt calificat”.

Perchezițiile se desfășoară pe raza județelor Brașov, Bacău, Vrancea, Botoșani și Suceava, la domiciliile și sediile comerciale ale persoanelor bănuite de comitere de furturi de componente auto (catalizatoare).

În urma perchezițiilor vor fi ridicate mijloace de probă și se vor efectua activități procedurale, ce se impun, pentru stabilirea situației de fapt.

Totodată, polițiștii vor pune în aplicare 19 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Burebista” Brașov.”

Totodată poliția desfășoară permanent  activități de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, astfel că forțele de ordine desfășoară permanent  activități de verificare și instruire, cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La data de 28 februarie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov. Polițiștii brașoveni au verificat 126 locaţii, 68 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.