Recent, o femeie din Arad a menționat că a fost lovită crunt de polițiști în plină stradă. Totul ar fi pornit de la refuzul de a purta masca sanitară. Conducerea Inspectoratului de Poliție (IPJ) Arad a demarat o anchetă internă.

Poliția Română, acuzată de abuzuri. Un politician vrea „ curățenie”

Rareș Bogdan, europarlamentar și primvicepreședinte PNL, a atras atenția cu privire la aceste aspecte.   A solicitat ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri ferme.

„O să fac un apel care va crea probabil breaking news sau cu siguranță știri multiple în urma emisiunii”, a declarat  Rareş Bogdan, la Antena 3.

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că se fac în continuare descinderi la restaurante, cafenele, iar acest lucru nu este benefic pentru lucrătorii HoReCa, cei mai afectați de pandemie.

Ceea ce am văzut cu ochii mei astăzi mi-a arătat că, în continuare, o parte din autoritățile statului, un stat pe care acum îl reprezint și eu (fac acțiuni – n.r.) absolut absurde.

„,Poți să o faci discret.  Ducându-te să verifici datele cu oameni în civil. Nu are de ce să vină Jandarmerie, cu oameni în uniformă, nu au de ce să vină șapte oameni pe o terasă, speriind publicul”, a continuat liderul liberal.

Mâine (luni – n.r.), în ședință, o să-i cer lui Lucian Bode – cu care sunt prieten, e cel mai apropiat om din Guvernul României de mine (…) să termine cu aceste descinderi, pentru că ne facem de râs”, a încheiat Rareș Bogdan.

Poliția Română are un șef nou

De patru zile, Poliția Română are un șef nou. Este vorba despre Benone Matei.

Marian Benone Matei a condus, până la ocuparea celei mai înalte funcții din IGPR, Direcția de Operațiuni Speciale din Poliție (DOS),

Șeful interimar al Poliției Române, până la preluarea funcției de către Marian Benone Matei, a fost Eduard Mirițescu.

Pe de altă parte, ministrul Bode a declarat că polițiștii care nu își vor face treaba regulamentar, vor pleca acasă.