Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, în cursul zilei de miercuri începe campania de vaccinare anti-COVID 19. Este rândul angajaţilor Inspectoratul de Poliţie Județean Harghita să se vaccineze. Printre cei care se vor imuniza în prima zi se numără şi inspectorul şef, precum şi purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, a declarat:

„Este opţiunea fiecărui coleg de-al nostru, dar este interesul nostru, al tuturor, să fim sănătoşi şi să nu reprezentăm un risc nici pentru sănătatea celor din jur.”

Au fost angajați ai IPJ Harghita care s-au îmboșnăvit

Un număr de 41 de poliţişti din cadrul IPJ Harghita au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei.  Unul dintre aceştia a pierdut lupta cu boala în luna decembrie a anului trecut, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gheorghe Filip.

„De la începutul pandemiei am avut 40 de poliţişti confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, al 41-lea a decedat, din păcate. E vorba de poliţistul care a decedat la Braşov, dar a fost coleg cu noi şi a fost răpus de boală. Tot în această perioadă am avut 39 de poliţişti aflaţi în carantină sau izolare, după caz, stabiliţi ca fiind contacţi ai celor confirmaţi şi atunci s-a impus măsura izolării şi în cazul unora dintre ei chiar a carantinării”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Dar acesta a ţinut să sublinieze că poliţiştii nu au contractat virusul în timpul serviciului, în exercitarea atribuţiilor lor. Polițiștii s-au infectat în activităţi individuale, personale şi familiale, în timpul liber, în cadrul altor activităţi decât cele profesionale, poliţieneşti.

„Am simţit că ne lipsesc în perioada în care am fost nevoiţi să lucrăm fără ei, regretăm nespus pierderea colegului nostru, dar Slavă Domnului că ceilalţi au câştigat lupta şi au revenit la serviciu”, a arătat Gheorghe Filip.

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de toate autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, a continuat activităţile de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Activităţile specifice desfăşurate au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente. La fel și unitățile de alimentație publică şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.