Primii au intervenit pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin. În scurtă vreme au sosit și echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș.

Incendiul s-a extins, violent, pe o suprafata mai mare de 1000 mp la mai multe hale de depozitare. Exista  posibilitatea de propagare la halele invecinate.

„In cadrul interventiei au fost alertați pentru a interveni în sprijin pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, pompieri voluntari Rușii Munți, Gurghiu, Ibanești, Hodac, pompieri voluntari din cadrul serviciului privat Kastamonu și au fost alertate pentru a interveni in sprijin ISU Bistrița-Nasaud și ISU Harghita”, a transmis Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș.

Peste 60 de pompieri militari şi civili au intervenit, începând de vineri seara, timp de şapte ore, pentru stingerea incendiului. Focul a izbucnit la Fabrica de Mobilă Dalin din municipiul Reghin. În urma evenimentului au ars complet trei hale de producţie, alte două corpuri de clădire fiind afectate.

Intervenția zecilor de pompieri militari şi civili nu a putut limita dezastrul

În urma incendiului, peste 300 de angajaţi au rămas practic fără locurile de muncă. Flăcările, se pare, au distrus aproape în totalitate utilajele şi fluxul de producţie.

„Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de 30.04.2021, în jurul orelor 21,40, provocând pagube însemnate în cadrul unei fabrici de mobilă din municipiul Reghin. Au fost afectate cinci corpuri de clădire, din care trei în proporţie de 100%, pe o suprafaţă aproximativă de 1.500 mp. La locul intervenţiei s-au deplasat 6 autospeciale de stingere a incendiilor şi o autospecială pentru intervenţie la înălţimi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş împreună cu alte cinci autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul serviciilor voluntare şi din cadrul unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

Conform ISU Mureş, au fost solicitate în sprijin trei autospeciale pentru stingerea incendiilor. Două din ele au fost din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Bistriţa’ al judeţului Bistriţa-Năsăud. O autospecială a venit de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Oltul’ al judeţului Harghita.

„Din fericire, nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor profesioniste din judeţele învecinate, acestea fiind întoarse la bază după localizare incendiului. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost implicaţi un număr de peste 60 de pompieri militari şi pompieri civili. Acţiunile desfăşurate pentru stingerea incendiului au durat aproximativ 7 ore până la lichidarea tuturor focarelor, intervenţia finalizându-se în zorii zilei de 1.05.202″, a precizat ISU Mureş.

Pompierii au precizat că nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite pe timpul desfăşurării acţiunilor de intervenţie. La faţa locului a rămas o autospecială pentru stingerea incendiilor, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a reizbucnirii incendiului.

Cauza izbucnirii incendiului va fi stabilită de către o comisie special constituită în acest sens.