Horia Grigorescu a declarat pentru Digi24 că aproape 300 de persoane vor părăsi Poșta Română. Aceste plecări vor fi voluntare, cât și concedieri colective. Directorul instituției a mai adăugat că oamenii care pleacă ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii.

Până la finalul lunii februarie, șefii de direcții și departamente din Poșta Română trebuie să facă o analiză și să propună ce posturi vor fi desființate.

„Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică. În urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere.

De asemenea va fi și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, a precizat Horia Grigorescu într-o adresă internă.

Poșta Română are 25.000 de angajați

Potrivit contractului de muncă, persoanele ce vor fi disponibilizate vor primi 12 salarii compensatorii, în funcție de vechime. În prezent, Poșta Română are aproape 25.000 de angajați.

Directorul instituției, Horia Grigorescu a mai declarat că a trimis două astfel de adrese câtre sediul central al Poștei, iar cealaltă către aparatul administrativ din sediul celor 8 sedii regionale și 43 de oficii poștale.

„Nu vorbim despre zona operațională, nu vorbim despre factorii poștali, nu vorbim despre oficiante, nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă și care sunt cei care generează veniturile acestei companii”, a declarat directorul general al companiei.

21% din posturi urmează să fie desființate

Conform spuselor directorului instituției, ar urma să fie desființate 21% din posturi la nivel central și 13 % din posturile din teritoriu. Reducerile de personal ar reduce cheltuielile cu aproximativ 18 milioane de lei.

,,Asta se transpune într-o reducere de aproximativ 18 milioane de lei a cheltuielilor pe partea salarială. Efectele implementării acestei măsuri se vor resimți cu precădere în 2022”, a declarat directorul general al Poștei, pentru Digi24.