Preasfinția Sa Florentin, Episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla a fost confirmat cu o formă ușoară COVID-19

Înalta față bisericească a primit vestea în chiar ultima zi din 2020. Urmare a testării pozitive la virusul SARS CoV-2, confirmat și prin testul RT-PCR, făcut la Policlinica MedLife din Cluj-Napoca, în data de 31 decembrie 2020, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021, consemnează monitorulcj.ro.

Internat de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, episcopul greco-catolic a fost confirmat cu o formă ușoară de COVID-19, medicii stabilind că nu necesită internare și i s-a recomandat un tratament medicamentos pe care să îl urmeze în izolare.

Conform legislației actuale în vigoare, Preasfinția Sa Florentin va trebui să rămână în izolare, la domiciliu, până în data de 13 ianuarie, 2021. Până în prezent, starea episcopului greco-catolic este bună, iar medicamentația care i-a fost prescrisă are efecte pozitive.

Preasfinția Sa Florentin a transmis că înalță un gând de mulțumire Domnului pentru că nu are o formă gravă a bolii și, de asemenea, a adresat un gând de mulțumire personalului medical de la DSP și serviciilor medicale de la Clinica Clujana, care cu mult profesionalism și eroism își fac datoria. Preasfinția SA a mai spus că transmite tuturor arhiereasca binecuvântare, cu încredințare în rugăciune !

Situația COVID-19 în județul Cluj

În județul Cluj în prezent rata de infectare cu COVID-19 este de 2,94 la mia de locuitori și sunt internate 678 de persoane infectate dintre care 645 sunt din județul Cluj. În ultimele 24 de ore, 183 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj, iar în ansamblu au fost efectuate în total 437 de teste 437, din care 327 diagnostic grupe de risc și 110 teste efectuate la cerere. Până în 04.01.2021 s-au realizat 316.666 de teste, la nivelul județului Cluj. Datele transmise de autorități arată că 87 persoane sunt internate în ATI, că până în prezent au decedat 343 de persoane dintre care 243 au fost din județul Cluj și că numărul total de vindecați și externați este de 1.793, din care 1.460 din județul Cluj. În județul Cluj, ca de altfel în întreaga țară, azi a început prima etapă de vaccinare.