În urma discuțiilor purtate de către coaliția de guvernare, luni seară, prefectul județului Bistrița-Năsăud va fi din partea PNL. Altfel spus, Stelian Dolha își păstrează scaunul de prefect. Subprefecții județului Bistrița-Năsăud vin de la USR-PLUS și UDMR.

PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, iar USR PLUS 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi. Partidul condus de Kelemen Hunor va avea 5 prefecți și 10 subprefecți.

În prezent, Bistrița-Năsăud are un singur subprefect, pe Eugen Curteanu. USR-PLUS are alocat un post de subprefect.

Stelian Dolha rămâne în funcția de prefect

Liderul liberalilor bistrițeni, Ioan Turc, a declarat într-o emisiune de la Radio Someș că Stelian Dolha va rămâne în funcția de prefect.

,, Eu cred că județul Bistrița-Năsăud va rămâne în dreptul Partidului Național Liberal, adică PNL va deține în continuare prima poziție în Instituția Prefectului”, a spus liderul liberalilor bistrițeni.

Ioan Turc a mai declarat că se va înființa o nouă funcție, cea de secretar general. Această decizie vine în contextul în care statutul prefecților și subprefecților a fost modificat printr-o ordonanță adoptată de Guvern.

Altfel spus, prefecții și subprefecții vor putea fi membri de partid. Ei vor avea funcții de demnitate publică. Totodată, demnitarii vor putea face parte din formațiuni politice deoarece Guvernul pe care-l reprezintă în teritoriu are o structură politică.

Nemulțumiri la Cluj datorită funcției de prefect

Edilul Clujului a avut o reacție după ce, la negocierile din coaliția guvernamentală, prefectura Cluj a trecut în portofoliul UDMR. El a mărturisit că ,,viața de coaliție nu este ușoară”, iar discuțiile privind decizia se va discuta în interiorul partidului.

De asemenea, Florin Cîțu l-a numit pe Tiberiu Horațiu Gorun în funcția de secretar general. Decizia prim-ministrului a fost publicată, luni seara, în Monitorul Oficial. Printr-o altă decizie, Florin Cîțu a decis eliberarea lui Dragoş Condrea din funcţia de secretar general al Guvernului.