Prefectul Stelian Dolha a afirmat menţionarea faptului că ”majoritatea s-au plafonat”, iar în momentul de faţă nu reiese din ceea ce fac zi de zi că ar avea spirit managerial.

”Abia aștept prima ședință de Colegiu prefectural să-i întreb pe șefii de deconcentrate care e viziunea lor pentru 2021 ca să dezvolte instituția, fără să mai citească lucruri scrise de cineva, câte amenzi au dat. Vorbeau câte o jumătate de oră și nu îi asculta nimeni.

Nu mă interesează. O să le cer să spună ei cum văd lucrurile ca manageri. Dacă nu au spirit de manager, chiar ar trebui să plece indiferent cum îi cheamă. Unii îl au, dar marea majoritate nu îl au pentru că s-au plafonat. O viață întreagă au trăit la stat. Nu mă transform în apărător al mediului privat, dar cele două domenii încă nu se compară în România.

Când le vom putea aduce pe același palier și o să spunem că sunt egale, vom avea România dezvoltată despre care tot vorbim, când statul învață ceva de la privat ”, a spus Stelian Dolha într-o emisiune la Info Bistrița.

Prefectul a subliniat faptul că intenţionează ca evaluarea de faţă să demareze cât mai curând

”Eu mi-aș dori să facem o evaluare a tuturor șefilor de instituții, dar inițiativa trebuie să plece de la ministere, de la miniștri. Trebuie să facem asta, trebuie să fim evaluați fiecare dintre noi. Țara asta are nevoie de o reformă de cadre și nu avem voie să nu o facem.

Cu funcționarul public care astăzi e mai mult decât blindat într-o instituție trebuie să se întâmple ceva, nu să se facă doar evaluare aceea cu calificative bine și foarte bine. El știe foarte bine că dacă îl dai afară te dă în judecată, câștigă, stă acasă și îi plătești salariul, Aproape că te îndeamnă să faci asta. Nu aceasta e soluția. Trebuie să vină de sus în jos, iar guvernul actual e dator să o facă”.

Prefectul a spus că a discutat cu mai mulți miniștri cărora le-a propus să înceapă evaluarea aceasta, ”de undeva, chiar de la Bistrița”:

”Au fost de acord, dar vom vedea. Am tot vorbit despre asta chiar și eu și poate că oamenii s-au săturat, dar eu chiar cred că trebuie să o facem”.