Parlamentarii arădeni au fost convocaţi de către prefectul Judeţului Arad, Toth Csaba, pentru a discuta despre problemele din cadrul activităţii Instituţiei Prefectului.

Alături de Toth Csaba, la şedinţa organizată în Sala Ferdinand au participat subprefecţii Doru Sinaci și Vasile Cătană, parlamentarii judeţului şi reprezentanţii celor care nu au reuşit să ajungă la întâlnire.

Toth Csaba: „Am purtat discuții constructive”

Aceştia au vorbit, printre altele, despre Covid-19 şi pesta porcină africană.

„Mă bucur că parlamentarii arădeni, din toate partidele politice, precum și reprezentantul minorității bulgare în Camera Deputaților, au răspuns pozitiv invitației noastre și pe această cale doresc să le mulțumesc pentru participare și implicarea în temele discutate.

Consider că am purtat discuții constructive despre activitățile pe care le derulăm în fiecare zi alături de instituțiile partenere, cum ar fi campania de vaccinare și eforturile de limitare a răspândirii COVID-19, combaterea pestei porcine africane sau aplicarea unor reglementări din sfera fondului funciar.

Domniile lor au manifestat deschidere pentru sprijinirea eforturilor noastre și preocupare pentru cea mai importantă activitate ce se desfășoară atât în Arad, cât și la nivel național sau mondial: campania de vaccinare împotriva virusul SARS-CoV-2, aspecte pentru care, de asemenea, țin să le mulțumesc în mod public.

Consider că este de bun augur să avem aceste întâlniri atunci când este cazul, astfel încât domnii parlamentari să cunoască în mod direct activitatea instituției și să colaborăm în beneficiul cetățenilor”, a declarat Prefectul Județului Arad, domnul Toth Csaba.

Alte teme aflate pe ordinea de zi

În afara temelor legate despre situaţia actuală a coronavirusului şi pestei porcine africane, subiectele abordate de către cei prezenţi au mai vizat şi legile fondului funciar, precum şi proiectele de Hotărâre de Guvern elaborate de Instituția Prefectului – Județul Arad și Consiliul Județean Arad cu privire la obţinerea de fonduri pentru refacerea unor obiective afectate de calamități naturale.