Marea finală a Eurovision aduce obligații pentru spectatori. Sunt așteptate peste 3000 de persoane cu obligaţia prezentării unui test negativ de COVID-19 şi purtării măştii sanitare, relatează FP.

Favoritele ediției din acest par a fi Franța, Malta  reprezentaţii Italiei, trupa rock Maneskin cu piesa „Zitti E Buoni”, scrie presa internațională.

Roxen, reprezentanta României, a fost clasată până acum pe ultimul loc în topul preferințelor de către jurnaliști.

Ba mai mult, a fost aspru criticată după primele repeteții chiar de un fost concurent, Mihai Trăistaru, care s-a clasat pe locul al patrulea, în 2006.

El a spus despre tânăra Roxen că se chinuie se cânte.

„Părerea mea e că ea trebuia să fie mai statică, are răgușeala ei, aduce a Billie Eilish și este ok, are maniera ei, și-ar fi pus în valoare mai mult glasul. E foarte greu să dansezi și să cânți în același timp.

Am trăit povești din astea la Te cunosc de undeva. Ea abia își duce partitura până la capăt. Nu mi s-a părut nimic interesant. Nu mă deranjează show-ul ei, dar se chinuie să cânte”, a declarat Mihai Trăistariu pentru FANATIK.

Pregătirile pentru Eurovision, în toi. Cine e Roxen

Roxen, născută la Cluj, reprezentanta României, are 20 de ani și cântă din copilărie. A urcat rapid în topuri cu piese precum ” ,, You don’t love me”,, Ce-ți cântă dragostea”

În copilărie am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine„, a declarat Roxen, potrivit unui comunicat transmis de TVR, citat de Agerpres.

La Eurovision participă cu piesa ,,Amensia”.