Instituția prefectului a transmis, duminică seara, un comunicat prin care anunță prelungirea carantinei:

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind   lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus,  în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.”

Vlad Voiculescu este de acord cu prelungirea carantinei

„Este un lucru responsabil, este singura soluție responsabilă, provizorie. Orice soluție în privința asta este, prin natura sa, una provizorie. E o lipsă de responsabilitate crasă când pleci la un nivel de peste 6% și când ajungi la un nivel mai mare te gândești să ridici toate restricțiile”, a declarat Vlad Voiculescu.

Această măsură, rezolvată de la „Centru” vine după ședința de ieri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Au lipsit cinci voturi, au fost 20 pentru, 9 împotrivă și 9 abțineri. Printre cei care au votat împotrivă s-a numărat, cum era de așteptat, președintele CJ Timiș Alin Nica. Primarul Dominic Fritz s-a abținut și care a motivat că nu poate fi părtaș la o înscenare. El a acuzat DSP de politizarea măsurii de carantină.

DSP a propus, după analiză, prelungirea măsurii doar în Timișoara, Dumbrăvița și Giroc. A propus ieșirea din carantină a comunelor Moșnița Nouă și Ghiroda, motivând că acestea nu îndeplinesc punctajul necesar. INSP a dat avizul pentru cele trei și a recomandat prelungirea măsurii și pentru celelalte două, dar decizia nu a fost adoptată în CJSU.