Compania a fost aleasă  pentru că a avut cea mai mică ofertă prezentată pentru luna ianuarie, respectiv 5,83 lei /MWh.

Cea mai mare ofertă a avut-o Engie, 30 lei/, MWh.

Furnizorul de ultimă instanță este furnizorul desemnat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) care are obligaţia de a asigura furnizarea gazelor naturale în regim de ultimă instanţă pentru o perioadă limitată de timp acelor clienți cărora actualul lor furnizor nu le mai poate presta serviciul în condițiile legii. Perioada limitată de timp înseamnă o lună, maximum trei  luni.

De ce au rămas consumatorii fără furnizor de gaze

ANRE a ajuns să desemneze un furnizor de gaze de ultimă instanță, după ce Transgaz, operatorul național al rețelei de transport, a reziliat contractele de echilibrare și de acces la punctele virtuale de tranzacționare , încheiate cu societățile din cadrul grupului AIK Energy, explică site-ul profit.ro

Câți români au schimbat furnizorul de gaze-Ce transmite ANRE

De la debutul liberalizării pieței de gaze naturale, peste 300 000 de români au schimbat furnizorul de gaze.

Cei mai mulți au rămas clienți pasivi.

Mai exact, furnizorul de gaze nu modifică nimic în contractul încheiat cu consumatorul.

Schimbarea furnizorului de gaze este gratuită, a început la data de 1 iulie 2020, iar oficialii ANRE și cei ai ANPC recomandă clienților să citească cu atenție ofertele, contractele furnizorilor, pentru a nu fi în eroare.

Modificarea furnizorului nu implică lucrări tehnice, așa cum au crezut inițial unii dintre români care au preferat să rămână la același furnizor, chiar dacă sunt nemulțumiți de tarifele aplicate.

Cei care vor să consulte  ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale existente pe piață, pot  accesa secțiunea „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, disponibilă pe pagina de internet a ANRE, la adresa: http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-oferte-tip-de-furnizare-a-gn, sau prin descărcarea pe dispozitivele mobile a aplicației „ANRE”, disponibilă în magazinele online de aplicații App Store și Google Play.