Evgenyi Shlyakov, noua vedetă de la UTA!

UTA a prezentat în cursul zilei de ieri, probabil ultimul transfer din perioada actuală, însă, acesta nu este un oarecare transfer întrucât Clubul l-a prezentat pe primul rus din istoria UTA.

Fotbalistul de faţă poate juca în ambele benzi ale terenului, deoarece „are” ambele picioare, ceea ce înseamnă că Simp şi Tomozei au o concurenţă serioasă.

Cu toate acestea, rusul nu este încă pregătit fizic, însă după ce îşi revine în formă, lucrurile vor sta altfel pentru Balint, care va beneficia de o nouă soluţie.

Evgenyi Shlyakov îşi doreşte Cupa cu UTA!

Din moment ce Evgenyi Shlyakov vorbește doar limba rusă, acesta a necesitat ajutorul traducătorului Modestas Vorobjovas, transmiţând mai departe Bogdan Apostu, discuţia desfăşurându-se prin intermediul căştilor.

Evgenyi Shlyakov este un jucător rus, de bandă, titular incontestabil la echipa de primă divizie rusă, FC Tambov.

Vine dintr-un campionat mult mai puternic decât cel al României, cu fotbaliști importanți. Shlyakov vine să acopere cele două poziții pe care Laszlo Balint le-a cerut cu insistență în această perioadă: atât cea de fundaș dreapta, cât și stânga” – a spus Bogdan Apostu.

Evgenyi Shlyakov, fericit să joace în campionatul românesc

„Sunt fericit că am ajuns în campionatul românesc, la o echipă cu istorie importantă. Știu că UTA a câștigat șase titluri și două Cupe, iar anul acesta sper să câștigăm a trei Cupă din istoria clubului. Sunt fericit de cum am fost primit de conducere, de cum au decurs negocierile. Sunt convins că prin ce voi arăta în teren voi aduce un plus de profesionalism la club și la echipă.

Am citit mult despre ce înseamnă UTA, m-am uitat la ultimele meciuri disputate, înainte să iau decizia de a veni. Prezența mea aici va fi un succes, atât pentru mine, cât și pentru echipă.

Nu am știut că voi fi singurul rus din campionatul românesc, am aflat doar când am venit. Cred că prin prestațiile mele voi promova cu succes fotbalul rus, iar România își va întoarce fața și spre fotbaliștii ruși, de acum încolo.

Pentru mine, indiferent că evoluez pe dreapta sau pe stânga, este la fel, doarece am evoluat aproape în mod egal pe cele două laturi ale terenului. Sunt fericit că am dexteritate la ambele picioare și pot ajuta echipa acolo unde este nevoie.

Va fi decizia antrenorului unde voi juca, mă pun în slujba echipei, repet, voi evolua acolo unde este nevoie. Pentru mine e important ca evoluția mea să aducă un plus echipei, oriunde aș juca” – a spus Evgenyi Shlyakov.

Balint, bucuros peste măsură

Laszlo Balint, tehnicianul echipei UTA, a declarat la rândul său faptul că:

Sincer vă spun, tare mult mă bucur că am reușit să finalizăm negocierile cu Evgenyi, pentru că mi l-am dorit foarte mult. Din momentul în care s-a ivit această oportunitate și s-au deschis discuțiile, am fost focusați pe finalizarea negocierilor.

Este un jucător important și legitimarea lui în campionatul românesc este un pas important, deoarece nu trebuie să omitem diferența de valoare dintre cele două campionate, rus și românesc, din toate punctele de vedere. Cred că e un punct de plecare și pentru noi, deoarece putem aduce jucători importanți.

Sper din tot sufletul să se adapteze foarte repede la fotbalul românesc, la tot ce înseamnă viață în România. Un mic impediment va fi și comunicarea, va fi o barieră lingvistică, dar – până la urmă – fotbalul se joacă pe o sigură limbă și nu cred, totuși, că vor fexista probleme majore.

Shlyakov vine să completeze și să acopere deficiențe pe care le-a văzut toată lumea, în evoluția echipei în turul campionatului, pe posturile de fundași lateral, acolo unde am avut probleme. Cu actele stă bine, dacă îl vedeți aici, dar din punct de vedere fizic va avea de recuperat.

Nu are tonus de competiție, a jucat ultimul meci la mijlocul lunii decembrie, dar și-l va recăpăta, pentru că nu a avut niciodată probleme din acest punct de vedere. Cred că problemele apar când vine vorba de adaptare, de viața în România, de filozofia noastră de joc. Antrenorul Balint e bucuros că Evgenyi poate juca atât dreapta cât și stânga.

Am avut probleme pe ambele poziții, la Simo nu aveam dublură, am tot încercat să găsim, dar nu am reușit. Dincolo, am mai improvizat cu Bustea care – spre lauda lui – a făcut tot ce a depins de el dar, din păcate, s-a confruntat cu probleme și acestea s-au concretizat pe tabelă, pentru adversar.

Sper să căpătăm mai multă consistență și siguranță, prin venirea lui Evgenyi, sper să existe acea concurență benefică pentru echipă. De aceea facem transferuri, să fim mai puternici.