În cursul zilei de ieri, 12.01.2021, doi medici rezidenţi ai Clinicii II de Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu Timişoara, au realizat în premieră, două intervenţii prin abord laparoscopic pentru hernii ale peretelui abdominal.

Detaşaţi pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, cei doi medici au realizat împreună cu doctorul Cristi Tarța, asistent universitar, medic primar, doctor în științe medicale, două operaţii laparoscopice, pentru hernie inghinală dreapta, de care suferea un pacient în vârstă de 69 de ani, şi hernie ombilicală la o femeie de 57 de ani.

Mulţumiri aduse întregii echipe implicate în cele două operaţii prin abord laparoscopice

Operaţiile efectuate de către Gheorghe Zaharia Borcean și Cristian Vîlceanu s-au realizat sub atenta supraveghere a doctorului Tarţa, au decurs în condiţii optime, cei doi medici dorind ulterior să evidenţieze contribuţia adusă de către colectivul de medici din secția de chirurgie și de asistenți medicali din blocul operator.

„Această frumoasă colaborare între clinica a II-a de chirurgie generală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara și secția de chirurgie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș nu s-ar fi putut realiza fără acordul domnului profesor dr. Fulger Lazăr Fulger și acceptul conducerii spitalului din Caransebeș.

Vom continua colaborarea noastră și vom aborda patologiile viscerale abdominale de mare complexitate prin abord laparoscopic”, a declarat medicul rezident Gheorghe Zaharia Borcean, unul dintre iniţiatorii acestei realizări notabile, celălalt rezident fiind Cristian Vîlceanu, detaşat şi acesta pe perioada pandemiei de coronavirus, de la „Pius Brînzeu” Timișoara.

Operaţiile de faţă au fost efectuate cu ajutrul logistic al Clinicii Sfânta Maria din Timişoara, fiind de asemenea felicitaţi şi şeful Secţiei Chirurgicale II, Amadeus Dobrescu şi managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, domnul Raul Pătraşcu.

Aşadar, putem înco o dată să observăm cum pasiunea pentru meseria de medic a dus către o altă premieră pentru unitatea spitalicească din Caransebeş.

Sursa foto: expressdebanat.ro