Municipiul Arad ar putea intra în Bursa Română de Mărfuri.

Pentru achiziţionarea de energie electrică provenită de pe piaţa liberă, la un preţ considerabil mai mic decât cel obişnuit, Arad se gândeşte serios să devină membru oficial al Bursei Române de Mărfuri S.A.

În acest sens, în cursul zilei de astăzi, consilierii locali municipali au fost chemaţi să voteze în cadrul şedinţei ordinare, un proiect aferent propunerii de faţă.

Conform documentului, primarul Călin Bibarţ ar putea fi împuternicit să reprezinte municipalitatea în toate relaţiile contractuale cu Bursa Română de Mărfuri S.A.

Argumentele primarului Călin Bibarţ din spatele ideii de afiliere

Astfel, pentru susţinerea ideii de afiliere, Executivul Primăriei vine cu următoarele argumente:

– Dreptul membrilor afiliaţi ai Bursei Române de Mărfuri S.A. de a negocia şi tranzacţiona pe oricare dintre pieţele administrate de bursă, dar cu respectarea reglementărilor specifice pieţei;

– Colaborarea cu Bursa Română de Mărfuri S.A. poate satisface cerinţele municipalităţii în calitate de membru afiliat deoarece administraţiile publice nu plătesc taxe; parallels desktop cracked

– Cheltuielile ridicate efectuate cu energia electrică, Municipiul Arad în calitate de consumator eligibil, poate achiziţiona de pe piaţa liberă acest agent energetic la preţ mai mic decât cel standard oferit, existând atât posibilitatea, cât şi necesitatea de a găsi modalitatea cea mai avantajoasă pentru achiziţionarea acestuia;

– Bursa Române de Mărfuri S.A. organizează şi asigură desfăşurarea operaţiunilor pe piaţa la disponibil în temeiul Legii 357/2005 privind bursele de mărfuri.

Contracte de colaborare încheiate pe o perioadă de 60 de luni

Astfel, începând cu această lună şi până în anul 2025, contractele de colaborare dintre Bursa Română de Mărfuri S.A. şi Municipiul Arad, s-ar putea încheia pe o perioadă de 60 de luni de zile. Acest lucru va fi posibil numai în eventualitatea cazului în care aleşii locali vor vota „pentru” proiectul de hotărâre referitor la participarea Municipiului Arad ca membru afiliat la BRM S.A.