Premierul Florin Cîțu a explicat în ce măsură putem să ne bucurăm de viața de dinainte de pandemie: fără mască, fără carantină de noapte.

„Avem un obiectiv important: până la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanță, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre aceste reguli după ce vom atinge aceste ținte”, a menționat Florin Cîțu.

Premierul a dat vestea cea mare! Când scăpăm de carantina de noapte

Deocamdată, carantina de noapte se ridică doar în noaptea de Înviere, pentru ca oamenii să ia Lumină. Autoritățile avertizează, însă, că nu trebuie să se facă un abuz pentru circulația pe timp de noapte.

La acest moment, cirulația este interzisă după ora 22.00, dacă incidența este sub 3,5 de cazuri la mia de locuitori. De asemenea, după ora 20.00 în weekend, unde incidența este de peste 3,5 și la ora 20.00 pe tot parcursul săptămânii, dacă incidența trece de 7,5 la mie.

Sezonul estival e foarte aproape, campania de vaccinare anti- COVID continuă, iar oamenii sunt dornici să revină la normalitate

În ultimele 24 de ore, peste 80 000 de români s-au vaccinat anti-COVID. În total, peste trei milioane de români s-au imunizat, cei mai mulți dintre ei cu ambele doze.

Autoritățile au început să accelereze procesul de vaccinare. În tot mai multe județe din țară s-au amenajat centre de vaccin de tipul „drive Thru” .

Pentru cei care vor să se imunizeze cu serul AstraZeneca, pot merge cu cartea de identitate la cel mai aprociat centru. Nu mai este nevoie de programare, în prealabil, au precizat oficialii Guvernului.

De asemenea, administrarea rapelului(a doua doză de vaccin) se poate face și la alt centru de vaccinare, nu neapărat la cel care s-a administrat prima doză. Oamenii trebuie să anunțe acest lucru cu 72 de ore înainte.