Miercuri, 5 mai, premierul Florin Cîțu a propus comitetului interministerial ca în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate împotriva noului coronavirus să nu mai poarte mască.

În conferința de presă, Cîțu a explicat ce măsuri vor fi luate pentru revigorarea vaccinării anti-COVID.

„Cel mai bun stimulent – revenirea la normalitate, o viaţă fără mască, în care să putem să circulăm liber, oricând, oriunde. Acesta este cel mai bun stimulent, nu cred că este nevoie de altceva. (…)

Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare, în companii se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcut-o ca în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă şi există aceste motivaţii şi în România. Vom vedea motivaţii financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem oameni responsabili şi vrem să revenim la normalitate cât mai repede”, a spus Cîţu, relatează Agerpres.

Cîțu: Purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în încăperea unde persoanele sunt vaccinate

Șeful Executivului a mai menționat faptul că, în cazul în care nu se va atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până pe 1 iunie, nu vor fi ridicate măsurile de restricție.

„Nu le vom ridica. Vom merge mai departe aşa cum este situaţia acum, dar eu nu cred. Eu cred că dorinţa noastră, a românilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decât orice şi ne vom vaccina şi vom trece de această perioadă”, a spus Florin Cîţu.

Reamintim faptul că, până în momentul de față au fost vaccinate peste 2 milioane de români cu ambele doze. În marele orașe din țară s-au deschis centre de vaccinare drive-thru, unde încă de la primele ore ale dimineții, șoferii așteaptă să primească prima doză de vaccin.

Zilnic, în țara noastră sunt vaccinate în jur de 90 de mii de oameni, iar numărul cazurilor de COVID-19 este într-o continuă scădere.