Premierul Cîțu a menționat că va susține cel mai afectat domeniu de pandemie, HoReCa.  Oamenii de afaceri ar trebui să se  implice activ în campania de vaccinare anti- COVID.

Declarațiile lui Cîțu vin după o perioadă îndelungată de proteste din partea reprezentanților HoReCa. Pierderile acestui segment au fost uriașe.

Aşa cum am făcut apel la autorităţile locale, la aleşii locali, chiar şi la biserică, aş vrea să fac un apel şi la mediul privat. La antreprenori să susţină campania de vaccinare.

În discuţia pe care am avut-o ieri cu HoReCa am spus foarte clar şi au fost de acord cei din sector să ajute la vaccinarea tuturor angajaţilor din sectorul HoReCa.

Urmărește dezbaterea  „HoReCa la ATI!”.  Joi, 8 aprilie ora 10:00, pe canalul de youtube EVZ Capital

E nevoie de implicarea fiecăruia. De implicarea companiilor private din România. Noi le vom ajuta. Avem dozele necesare. Vom ajuta şi cu centre de vaccinare, dar trebuie toată lumea să se implice şi e nevoie de acest efort comun pentru a putea redeschide economia de la 1 iunie”, a declarat Florin Cîţu

Guvernul și reprezentanții HoReCa au ajuns la un acord. Când se vor deschide restaurantele

În ceea ce privește deschiderea restaurantelor, premierul spune că ia în calcul acest lucru, mai ales că se apropie sezonul estival.

Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară.

Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog. De asemenea,  sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populaţie.  Un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice. Calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susţinut campania de vaccinare anti-COVID-19” , a precizat Cîțu .