Update. Vizita premierului la Cluj este în desfășurare. A venit însoțit de ministrul de Interne, Lucian Bode și secretarul general adjunct al guvernului, Mircea Abrdudea(fost prefect de Cluj).

Cum a ajuns în capitala Transilvaniei, premierul Florin Cîțu a fost luat cu asalt de pensionari. Unul dintre ei nu s-a lăsat până nu i-a arătat colecția de pixuri, notează clujulpolitic.ro

La ora 16.00, Cîțu se întâlnește cu primarii din județul Cluj(foto-clujulpolitic.ro)

Știre inițială

De data aceasta, oficialii din Cluj îl așteaptă pe Florin Cîțu ca pe copilul certat, gata să fie împăcat.

Emil Boc a transmis că liberalii din Cluj îl susțin în continuare, pentru funcția de premier, iar USR ar fi bine să-și bage mințile în cap.

”USR trebuie să-şi pregătească alt ministru (…) Nu guvernăm pe la colţuri, ci guvernăm o ţară. Nu ne luăm mingea şi plecăm. Avem o pandemie de gestionat (…) Din mers o persoană trebuie să preia conducerea la Sănătate. Trebuie asigurată infrastructura pentru vaccinare, avem lucrurile legate de ATI. USR are cel mai important test de până acum. E un partid sau e o adunare politică”, a spus Boc la Antena 3.

Premierul Cîțu vizitează Clujul

De altfel, vizita lui Cîțu ar fi și prima după criza politică generată de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Imediat după ce a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății, liderii USR PLUS au anunțat că nu îl mai susțin pe Cîțu în funcția de premier.

Cu toate acestea, liberalii au spus că nu vor ca USR PLUS să se retragă de la guvernare, ci un alt nume pentru Ministerul Sănătății.

În cursul zilei de astăzi, 15 aprilie, liderii coaliției vor purta o discuție cu președintele Iohannis.

Premierul Cîțu va fi susținut și la Congresul PNL?

Chiar dacă nu a recunoscut în mod clar că va candida la președinția PNL, în toamna acestui an, a lăsat de înteles că acest lucru ar fi posibil.

Sunt vicepreședinte, este normal să ne dorim o funncție la conducerea partidului, anunța Cîțu, în urmă cu puțin timp.

La Cluj, sunt cunoscute deja tensiunile dintre liderii PNL și Ludovic Orban, actualul președinte al structurii centrale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a anunțat că nu îl ma mai susține pe Orban pentru un nou mandat, după ce a negociat funcția de prefect în favoarea UDMR.