Mai exact, pensiile vor fi recalculate, astfel încât acestea să fie majorate pe principiul contributivității.

„Bugetul de pensii crește deja cu 8 miliarde. Cu 1,1% din PIB suplimentar față de anul trecut. Ne uităm la modificarea a 2 legi care au făcut probleme finanțelor publice. Prima e legea salarizării unitare, care a creat inechități. A doua e legea pensiilor, coaliția a spus de la început că vrea pensii bazate pe contributivitate. Se lucrează la aceste 2 legi

Nu știm dacă vor fi gata. Facem bugetul pe legislația în vigoare la legea salarizării, pe lângă corectarea unor lucruri, vom introduce criterii de performanță” , a declarat luni, 25 ianuarie, premierul Cîțu.

Florin Cîțu vrea criterii de performanță pentru salarii

În ceea ce privește salariile, premierul Cîțu susține că a venit timpul ca salariile să crească în funcție de performanță.

„Legile vor fi făcute în 2021 și se vor aplica în 2022. Dacă se modifică pragul din lege, eu nu pot avea altă opinie decât legislația în vigoare. Dacă indicatorii pe care am lucrat de un an rămân așa, se deschid restaurantele, dacă se modifică indicatorii, atunci vom reveni. Aș vrea să fie toată economia deschisă”

Cîțu încearcă să le spună românilor ce vor să audă. Sindicatele sunt în stradă

Momentan, doar discursul a fost pe placul românilor. România înregistrează printre cele mai mici salarii din UE, iar inechitățile sunt la totul pas.

Spre exemplu, profesorii reclamă că sunt șoferi din instituții publice care au salarii mult mai mari decât ei.

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a fost prima dintre liberali care, susținea că este necesar ca salariile bugetarilor să fie calculate pe bază de performanță.

Până când legile vor intra în vigoare, Guvernul se confruntă cu proteste în masă. Sindicaliștii din toate domeniile protestează față de măsurile de austeritate luate la începutul anului curent.

Florin Cîțu a fost criticat aspru, chiar din interiorul PNL, iar opoziția i-a cerut demisia.