În partea a cincea a mesajului video, denumită „Extra Infovaccinare”, premierul ungar a anunțat rezultate foarte bune la vaccinarea populației.

„Până în prezent au fost vaccinați 1.002.714 de oameni, iar astfel, Ungaria este cu mult peste media UE, devansând chiar și unele țări prestigioase, cum ar fi Germania și Austria. Premierul a subliniat că acest rezultat se datorează efortului multor zeci de mii de oameni, de aceea  le-a mulțumit medicilor, medicilor de familie, asistenților medicali, serviciului de ambulanță, lucrătorilor din administrația centrală, polițiștilor și militarilor pentru munca lor depusă. Viktor Orbán a adăugat: Printre acești oameni sunt multe femei, astfel că, cu ocazia Zilei de 8 Martie le mulțumesc în mod special pentru efortul lor, întrucât ele ”duc două poveri pe umerii lor: pe lângă munca de la serviciu și pe acea de acasă, în familie”,  a declarat Orbán .

Care sunt vaccinurile folosite pentru vaccinarea populației

Ritmul și viteza vaccinărilor sunt determinate de sosirea vaccinurilor, dar, de la Bruxelles sosesc puține vaccinuri și ritmul este lent. Guvernul și-a propus să cumpere și alte vaccinuri față de achizițiile UE, astfel încât să poată începe vaccinarea în masă. La 20 ianuarie 2021, autoritatea farmaceutică maghiară a aprobat vaccinul AstraZeneca și vaccinul rus Sputnik. Ungaria a semnat un contract pentru procurarea vaccinul rus, conform căruia achiziționa vaccinuri rusești pentru un milion de persoane. Pe 29 ianuarie, vaccinul chinez Sinopharm a primit, de asemenea, aprobarea autorității farmaceutice. Astfel cinci milioane de doze de vaccin vor ajunge în patru etape, permițând vaccinarea a 2,5 milioane de persoane. La nivel mondial au fost vaccinate deja peste 15 milioane de persoane cu vaccinul Sinopharm chinezesc.

De luni, 8 martie, Ungaria a adoptat noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Într-o conferință de presă, şeful de cabinet al lui Orban, Gergely Gulyás, a declarat că se impun noi măsuri restrictive.Noile măsuri prevăd că şcolile primare şi grădiniţele vor rămâne închise până la 7 aprilie, lecţiile trecând în online. Toate magazinele, exceptându-le pe cele alimentare, farmaciile şi benzinăriile, vor fi închise între 8 şi 22 martie. Se suspendă şi serviciile, mai puţin cele de sănătate.