În viziunea lui Orban, banii provin din bugetul Ungariei pe care occidentalii i-au luat cu japca în timpul comunismului.

Premierul Ungariei, Viktor Orban: Primim pe dracu!

„Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu! Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali. Îmi doresc cu adevărat ca ungurii să nu privească fondurile UE ca pe ceva ce primim de la popoare care sunt mai bogate și mai puternice decât noi, ci să vadă poporul ungar ca pe unul care s-a alăturat altor țări mai norocoase, după ce am trecut prin patruzeci de ani de comunism”, a afirmat Viktor Orban  la postul de radio Kossuth, notează agenția de presă maghiară MTI.

De ce este atât de supărat Viktor Orban pe oficialii UE

Viktor Orban a criticat dur măsurile economice agreate pentru statele UE. În viziunea liderului de la Budapesta, acești bani sunt doar o parte infimă pe care statele UE ar trebui să o plătească în relațiile comerciale.

„Le permitem să își aducă bunurile aici fără a le impune taxe vamale protecționiste. Le permitem să investească aici și să ne oblige să intrăm în competiție cu ei, în ciuda faptului că noi am intrat în cursă cu un tur în urma lor. Am semnat toate aceste acorduri și în schimb așteptăm de la ei să ne dea înapoi o parte onestă din profiturile afacerilor lor – deoarece este a noastră și noi am muncit pentru ea, a subliniat premierul Ungariei.

Investiții majoare în România, pentru maghiarii din Transilvania

În timp ce Viktor Orban critică dur măsurile economice luate de oficialii UE, statul maghiar, prin diverse fundații a investit masiv în România, pentru maghiarii din Transilvania.

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a cerut Ungariei să nu mai încalce legile României și să găsească soluții echitabile pentru investițiile pe teritoriul României.