Concursul ”CADRE – Concurs de mAchete de poDuri și feRme din lEmn”, ajuns la cea de-a VI-a ediție, a fost organizat online, platforma Microsoft Teams, a Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București.

La inițiativa Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București a fost organizată, în online, ediția a VI-a a concursului studențesc „CADRE – Concurs de mAchete de poDuri și feRme din lEmn”, concurs la care au participat și patru echipe ale bănățene de la Universitatea Politehnică Timișoara, anunță tion.ro.

Renumita facultate bănățeană, Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara, a participat la concurs cu patru echipe, alcătuite din câte doi studenți, din anii de studiu lll și IV, iar machetele elaborate au fost supervizate sub îndrumarea drd. ing. Maura Vioreanu. Studenții echipelor participante au fost:

  1. Echipa “ICG” – Andreia Juravle, împreună cu Isabella Floroni, anul III, secția ICG, lucrare intitulată „Podul Prieteniei”;

  2. Echipa “Hope” – Emanuel Merticariu, împreună cu Marian Alexandru Radu, anul III, secția CFDP, lucrare intitulată „Podul Bănățean”;

  3. Echipa “Blitzkrieg” – Teodor Gugea (anul IV, CCIA), împreună cu Ștefan Edward Manea (anul III, ICG) lucrare intitulată „Podul Ferdinand”;

  4. Echipa “Răspândacii” – Dan Radu Bârdan, împreună cu Robert Papp, anul I, master IPT, lucrare intitulată „Podul Zafer”.

Dintre cele 19 echipe participante, la secțiunea de machete de poduri, echipa “ICG” a fost desemnată câștigătoarea premiului pentru cea mai frumoasă machetă. Cele două studente (Andreia Juravle și Isabella Floroni din anul III) s-au lăsat inspirate din ”Podul Prieteniei” realizat de Anghel Saligny, care simbolizează pilonii unei prietenii adevărate și de durată: încredere, durabilitate, robustețe,stabilitate și frumusețe.

Concursurile de acest gen pot reuși evidențierea talentelor încă din primii ani de studenție, iar unele prezentări de inițiative și de machete sunt opera unor elevi de gimnaziu sau de liceu.