După ce a devenit incomod pentru fostul director al piețelor din Timișoara, Dragoș Boța, jurnalist la Pressalert, a fost la un pas de a fi asasinat de către un interlop din Caraș Severin. Jurnalistul a devenit o problemă serioasă după anchetele pe care le-a făcut cu privire la afacerile lui Ioan Nașleu, fostul director al piețelor din Timișoara.

Vasile Alin Crețu, persoana ce a fost șantajată pentru ca  să-l asasineze pe Dragoș Boța, a precizat că a fost chemat la Timișoara de către Ioan Nașleu.

”Am fost oprit în trafic cu răngile, am fost acum ceva timp cu un pistol, au intrat, sunt filmări în sensul ăsta. Să îl lichidez de Dragoș de la Timișoara. Pe Boța. Am avut discuția între Ionuț Naslău și avocata Camelia Țăranu. Am fost la ea, la Timișoara. În birou la ea”, relatează Antena3.

Încercare eșuată de asasinare a unui jurnalist cunoscut din România

Lucian Boncu, un lider interlop cunoscut, a încercat pe cât posibil să-l reducă la tăcere pe Dragoș Boța. Liderul interlop a fugit în Italia după ce a ordonat asasinarea jurnalistului. Când DIICOT a cerut arestarea sa, Ionuț Naslău a  a încercat să-l șantajeze pe jurnalist și familia lui pentru a opri investigațiile pe care le făcea.

Naslău a încercat să fugă din țară în Statele Unite ale Americii, dar  a fost arestat la aeroportul din Otopeni. După perchezițiile anchetatorilor, în telefonul personal s-a descoperit discuția cu liderul interlop Lucian Boncu în care îi cerea poze cu familia jurnalistului.

,,Ioan Naslău este, în acest moment, acuzat de șantaj în cele două cazuri. În cazul plângerii făcute de mine și de soția mea, este sub control judiciar, însă, foarte important de văzut că acest om care a declarat că a fost căutat și susține că a fost șantajat ca să mă omoare, când a avut discuția”, a explicat Dragoș Boța, jurnalist Presalert, relatează sursa citată.