Declarația lui vine în contextul în care alți doi membri din Partidul Național Liberal, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, i-au cerut lui Ludovic Orban să demisioneze. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe, cere demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului.

De asemenea, liberalul Alin Tișe cere demisia tuturor celor care au girat deciziile Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice.

„Cascadorii râsului politic. Noi va trebui să demisionăm, nu ei! În ultima perioadă am văzut că se discută mult în PNL despre demisii din funcţii, se cer capete şi se caută responsabilii ultimelor rezultate la alegeri. (…) Demisia lui Ludovic Orban nu e destul. Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune. Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aştept ca cineva să demisioneze sau să-şi recunoască vreo responsabilitate”, a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, Alin Tişe.

Vreau oameni mai performanți politic

Tot în postarea pe pagina sa de Facebook, liberalul punctează faptul că la conducerea Partidului Național Liberal este nevoie de oameni performanți politic și capabili de dezvoltare.

„Dar, stimaţi colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase şi este mai tânăr. Vreau oameni mai performanţi politic în fruntea partidului! (…) Oameni care s-au validat politic şi administrativ de-a lungul timpului, nu oportunişti, povestitori obosiţi, politicieni de paie, oameni fără caracter. Oameni care au ceva concret de arătat şi de spus.

Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie. Nu oameni care stau la vânătoare de scaune şi oscioare. Nu mă va putea conduce nimeni, niciodată, inferior politic. Sunt deja de prea mulţi ani în politică, am muncit enorm şi nu mai accept incompetenţi şi incapabili să mă conducă”, a precizat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj a mai spus că reformarea unei țări nu se poate face cu un partid condus de persoane fără nicio valoare politică.

Cum să reformezi o ţară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientaţi în gaşca care trebuie sau susţinuţi de cine trebuie!)?! Unii se urcă în aceste funcţii, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poţi să îi dai jos”, mai scrie Alin Tişe