Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a declarat, miercuri,pe Facebook, că şi-a menţinut votul împotriva prelungirii carantinei zonale.

„Mi-am menţinut votul împotriva carantinei în cadrul şedinţei CSJU de astăzi. Nu din rea voinţă, ci pentru că nu am primit răspuns la întrebările adresate şi pentru că nu sunt de acord cu modul superficial în care au fost tratate problemele cetăţenilor. S-a decis astăzi, cu 27 de voturi din 39, ca Timişoara şi zona periurbană să continue o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creştere”, a scris Alin Nica.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că a fost neplăcut surprins de mai multe aspecte, mai ales de vocile care i-au cerut să nu îşi mai exprime public opinia.

Alin Nica a declarat că o mare parte din vină pentru creșterea, în continuare, a ratei de infecție în Timiș și Timișoara o are felul defectuos în care se impun restricțiile. Or, Poliția și Poliția Locală nu sunt dirijate de Consiliul Județean ci de prefect și, respectiv, de primari.

„Eu în CJSU reprezint cetăţenii şi comunitatea. Spre deosebire de alţii, nu mă erijez într-un salvator care ştie binele universal al comunităţii şi care dă carantina cu orice preţ. Pentru a treia oară în ultimele săptămâni, am cerut o discuţie bazată pe date. Am solicitat să ne gândim la toate segmentele societăţii. Am primit doar argumente medicale, majoritatea emoţionale. Înţeleg presiunea pe sistemul medical, cunosc eforturile inumane depuse de personalul medical şi de forţele de ordine. Tocmai pentru ei, pentru protejarea lor, am cerut să gândim eficient.” (…)Avem nevoie să lucrăm împreună cu cetăţenii. Am respectat şi vă îndemn să respectaţi regulile specifice carantinei şi forţele de ordine care o pun în aplicare. Chiar dacă nu am adunat suficiente voturi pentru ridicarea carantinei sunt cu sufletul împăcat că am făcut tot posibilul ca vocea comunităţii să fie auzită.ˮ a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean.