Președintele Senatului, Anca Dragu, susține că România nu va adopta un pașaport COVID. Ea susține că nu crede într-un viitor pașaport, iar introducerea unei astfel de măsuri în țara noastră este puțin probabilă.

Președintele Senatului a explicat, pentru Antena 3, a declarat că nu susține un astfel de demers.

„Nu cred că vom trece la acest paşaport COVID-19. Personal, nu susţin un asemenea demers”, a declarat Anca Dragu, duminică seara, în intervenţia de la Antena 3.

Din punctul ei de vedere, fiecare persoană trebuie să fie responsabilă și să respecte regulile de distanțare socială și igienă. Totodată, fiecare este responsabil dacă vrea să se vaccineze sau nu.

„Cred că fiecare dintre noi este responsabil. Și, ca atare, această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm. ȘI să luăm toate măsurile privind mască, distanţare, aşa mai departe. Pe măsură ce vom avea un număr mai mare de persoane vaccinate cred că vom putea considera pandemia spre final”, a precizat președintele Senatului.

Pașaportul COVID nu reprezintă un motiv de îngrijorare

Anca Dragu a precizat că scopul tuturor marilor puteri este de a scăpa cât mai repede de această pandemie, iar pașaportul COVID nu este o variantă.

„De fapt, asta este miza în toată această discuţie economică, în ce măsură vom scăpa rapid de pandemie. Până după jumătatea anului, să zicem că avem un număr însemnat de populaţie deja vaccinat, şi în România şi în alte ţări europene. Astfel încât activitatea economică să îşi reia cursul normal”, a precizat preşedintele Senatului.

Președintele Senatului a mai precizat că nu este de acord cu introducerea unui pașaport COVID în vederea deplasărilor în țări străine.

Pașaportul COVID, discutat de marile puteri la nivelul UE

Mai multe țări din Uniunea Europeană vorbesc despre introducerea unui pașaport COVID pentru călătoriile din străinătate. Până acum, ideea ce este împărtășită de mai mulți oameni de afaceri și politicieni, ideea stârnește numeroase controverse.

Oficialii din Grecia, de exemplu, susțin o astfel de măsură deoarece țara depinde de turism, iar un astfel de pașaport ar putea salva turismul ce a fost puternic lovit datorită pandemiei. Grecia a semnat cu Israel un acord pentru a le permite persoanelor vaccinate deplasările între cele două țări.