În ultimul an, prețul argintului a crescut cu peste 70 %, iar lucrurile nu se vor opri aici. Odată cu redeschiderea economiei, prețul va atinge cote alarmante, informează CNBC.

Dacă anul trecut în luna mai, prețul unei uncii era de aproape 16 dolari, miercuri argintul s-a tranzacționat cu aproape 27 de dolari pe uncie, creștere de 74 % față de 2020.

De asemenea, prețul aurului a crescut cu ,,doar” 6,4 % într-un an de zile. Cererea mare pentru argint vine din zona industrială și investitori. Totuși, creșterea impresionantă a prețului pentru argint a crescut, în special, datorită folosirii sale în industrie.

Prețul argintului a ajuns să crească cu peste 70 % într-un an

Ole Hanson, șeful Strategiei mărfurilor de la Saxo Bank, a precizat că oferta industriei a fost foarte mare.

„Cererea industrială este probabil principalul motiv pentru care am văzut că argintul depășește aurul, așa cum a făcut-o în ultimul an … o parte din aceasta (creștere) provine cu siguranță din metalele industriale.

Dacă te uiți la prețurile cuprului, acestea s-au dublat de când au atins un punct scăzut anul trecut”, a adăugat el, relatează sursa citată. Totodată, trecerea la tehnologii mai prietenoase pentru mediu reprezintă un alt motiv ce a generat o creștere cererii de metale industriale.

În 2011, prețul argintului a atins un nivel record, când metalul a atins aproape valoarea de 50 de dolari pe uncie. Totuși, pe termen lung, cererea de argint va înregistra semne de scădere.

Creșterea poate dura atâta timp cât lumea rămâne preocupată de impactul mutației Covid-19 și îngrijorată de impactul Covid asupra industriei serviciilor. Ambele preocupări pot determina factorii de decizie să mențină ratele reale la niveluri scăzute și pot susține cererea de investiții la niveluri ridicate. ”, a mai precizat șeful Strategiei mărfurilor de la Saxo Bank, Ole Hanson.

Reamintim că miercuri, prețul argintului a ajuns să fie de 27 de dolari pe uncie, cu o creștere de 74 % față de anul trecut.